Вести

ЗОБЕНИЦА: Опозиција оспорава ауто-путеве и друге државне пројекте

Дамир Зобеница, члан Председништва СНС, изјавио је да је једна од најбољих ствари која се десила Србији отварање ауто-пута Милош Велики и додао да чак и то смета политичким опонентима владајуће странке, што превазилази све мере.

- Бојим се да живимо у таквој реалности да ово превазилази све мере. Мислим да смо ми једина држава на свету, из мог угла, која има друштво такво да политички опоненти актуелне владајуће већине оспоравају све. Оспоравају чак и изградњу великих инфраструктурних пројеката – рекао је Зобеница у емисији Контравизија аутора и водитеља Лава Григорија Пајкића.

Зобеница је рекао да они не оспоравају само ауто-путеве, већ и друге важне пројекте.

- Дакле, 350 километара ауто-пута је изграђено за време Вучића, то је онолико колико није никада у историји пре тога изграђено и то није довољно да бар за тај сегмент рада власти кажу „Свака вам част, стварно су невероватни и тунели и путеви, вијадукти и све остало“ – казао је Зобеница.

Према његовим речима, сада када се види како изгледа Београд на води, много је мање негативних коментара.

- Видео сам један клип на интернету који говори о томе колико је Драган Ђилас хвалио пројекат Београд на води и који је покушао да имплементира оно што смо успели сад као Српска напредна странка. Не само Београд на води, него и фонтану на Славији – рекао је Зобеница и подсетио на конференцију за новинаре коју је Ђилас одржао на месту где је сада фонтана, када је највљивао све што је СНС успео и да уради.

Зобеница каже да Срби као нација имају кратко памћење и да је због тога потребно да СНС подсећа на оно што је чињено и говорено од стране опозиције која је некада била власт.

- Не радујем се што се бавим политиком у време када се опозиција своди на једну комедију или трагикомедију. То није добро за једно друштво, било би добро да у опозицији имамо озбиљније људе, да имамо људе који немају мрље – навео је Зобеница.

Како додаје, тешко је саслушати критику од људи који су уништили и опљачкали Србију и понизили српски народ. Зобеница поводом бојкота избора од стране дела опозиције каже да је доста ствари у Србији парадоксално и да се не могу прецизно дефинисати, као и да не постоји ситуација да неко у исто време буде на два места.

- Покрет 1 од 5 милиона несумњиво је формиран од стране Драгана Ђиласа и његових тајкуна, а они у исто време бојкутују и не бојкотују изборе. Сада мени није јасно да ли Ђилас гура ове клинце да би уништио постојеће странке настале од ДС-а – упитао је Зобеница.

Извор: pink.rs