Вести

За 14 дана камен темељац за ковид болницу у Новом Саду

Вучић је најавио да ће у року од 14 дана бити постављен темаљац за изградњу нове ковид болнице у Новом Саду, која ће бити изграђена за четири месеца.

"Решавамо сад папирологију, болница ће имати 600 нових лежајева, од тога 200 интензивне неге и изградићемо је за четири месеца", рекао је Вучић.

Додао је да ће ковид болница у Новом Саду бити изграђена на исти начин као болнице у Батајници и Крушевцу, као и да ће бити нешто већа од крушевачке болнице. Рекао је да ће се тек видети да ли ће бити потребно да се грађани вакцинишу можда и три или четири пута годишње и да "Синфоарм" и "Pfizer-BioNTech" већ иду на трећу вакцину.

Председник је поручио да ће Србија свакако обезбедити и трећу вакцину грађанима, ако тако буде одлучено.Подсетио је да ће Србија сама правити вакцине и додао да ће фабрика бити изграђена недалеко од аеродрома "Никола Тесла" у Сурчину. Тако ће се у тој фабрици производити 25 до 30 милиона доза вакцина годишње, рекао је Вучић додајући да ће то бити довољно за снабдевање Србије и региона.