Вести

Вучинић: Председник Вучић у УН одбранио част и образ свих Срба

Резолуцију о наводном геноциду у Сребреници није подржала већина чланица Уједињених нација. Кад се саберу државе које су гласале против, оне које су биле уздржане и државе које нису гласале, резолуцију није подржало 107 држава.
С друге стране, уз помоћ притисака и уцена, предлагачи резолуције о наводном геноциду у Сребреници, успели су да убеде 84 државе да подрже њихов предлог, али нису успели да понизе, сломе и обешчасте Србију и српски народ. На страни Србије је већина чланица Уједињених нација. На страни Србије је већина човечанства.
Највеће заслуге за то што је резолуцију подржало само 43 одсто држава чланица, припадају председнику Србије Александру Вучићу, који је у седишту Уједињених нација успео да докаже да резолуција није утемељена у истини, да није заснована на добрим намерама, да није посвећена миру већ новим поделама и, што је за српски народ најважније, успео је да целом човечанству укаже на чињенице да у Сребреници није почињен геноцид, и да je српски народ једина стварна и истинска жртва геноцида на Балкану.
Председник Србије се борио за истину. За правду. За част и образ српског народа.
Колико је важно да се Србима не наметне печат геноцидног народа најбоље знамо ми избеглице из Хрватске и Босне и Херцеговине. Над нама је у Другом светском рату, и током грађанских ратова у бившој Југославији изведен најстравичнији геноцид који људски ум може да замисли. Ми знамо колико смо страдали. Колико нас је заклано, убијено маљевима и бачено у јаме, од Јадовна, Доње Градине, Ливна, Сиска, Старе Градишке и злогласног Јасеновца. Колико нас је страдало у Братунцу, колико нас је страдало, протерано и обесправљено у "Бљеску" и "Олуји".
Ми из колона с Петровачке цесте знамо шта је страдање, и знамо да су Срби поносан и честит народ, и нема те резолуције која може да помрачи наш допринос слободарској историји Европе и света. Председниче, харбро сте се борили. Председниче, ми смо уз вас. За Србе. За Србију. За правду и истину.

Нови Сад, 23. мај 2024. године