Вести

ВУЧИНИЋ: ПОСТОЈЕ ОГРОМНЕ ИДЕОЛОШКЕ РАЗЛИКЕ У САТАРАШ ОПОЗИЦИЈИ

Дина Вучинић, чланица Извршног одбора Српске напредне странке у Новом Саду, учествовала је у дебати за локалне изборе на РТС 1, са Милошем Тубићем из новосадске опозиције, где је истакла да новосадским напредњацима с поносом у наслову листе стоји име председника Александра Вучића и дотакла се планова за даљи развоја града.

"Др Туркулов, као једна од најпрепознатљивијих Новосађанки и најзаслужнијих у периоду короне, с поносом смо гласали да она буде на првом месту. Али, ми се не служимо преварама, као што се служи коалиција Удружени, ако се не варам, састављена од 12 странака, зато што не могу да кажу народу јасно и гласно да је доказани лопов Бора Новаковић подносилац листе. Они морају да се изјасне ко је Бора Новаковић, шта они презентују Новом Саду, како ће они данас причати о Сребреници и Резолуцији. На нашој листи се налази и садашњи градоначелник Милан Ђурић, који је наставио све оно добро и све пројекте које смо започели са Милошем Вучевићем. Ми смо поносни Новосађани, који после толико година имају премијера на челу Владе Србије. Господин Вучевић је биран три пута заредом за градоначелника, 12 година је био на челу града. С поносом нам у наслову листе стоји име Александар Вучић. То је човек који је препородио државу Србију.

Вучинић је навела да Тубић има период ропства и слободе, а да је у периоду слободе био када је носио функцију директора јавно-комуналног предузећа.

"Био је са нама од 2012. до 2016. године. Има и прекршајне пријаве, као и Бора Солунац. То је крајње лицемерно. Ова опозиција није могла да прикупи потписе, у Католичкој порти су имали једва 50 људи на скупу. Нама спочитавате фантомске бираче, а ви имате фантомске кандидате. То је сатараш коалиција, да Новосађани разумеју. Господин Тубић је некада давно причао да је Косово срце Србије. Ја га сад питам дали сте за независно Косово и који је Ваш став по питању Косова? Ми смо формирали патриотски блок, скупили смо потписе за неколико сати", нагласила је Вучинић и додала:

"Када је био директор "Тржнице" он је народу причао о некој велетржници. Ова градска власт спаја Најлон пијацу и Кванташку пијацу, са откупљеним земљиштем. Он каже нема како да одбрани Бору Новаковића, не може ни да га одбрани. Није новосадски лагати. Постоје огромне идеолошке разлике у сатараш опозицији. Тубић је гласао 2012. за урбанистички план. Сматрам да је пројекат Београд на води најбољи пројекат који држава Србија има, где стране плаћенике водите на ручкове и вечере. Наши планови су да завршимо оно што смо започели. У Граду Новом Саду граде се три нова моста, две нове школе, изградили смо три Дома здравља, вртићи су бесплатни, имамо 45 нових мини паркова. Просечна плата је 103.000 динара. Они то не могу да замисле. У време њихове владавине каса је била 17 милијарди динара, а сада је 43 милијарди. Они би да се домогну градске касе и да приватизују и Градску кућу. Грађани Новог Сада неће гласати за ове преваранте, гласаће за нове булеваре и путеве, за 14 фабрика, 10 нових вртића, четири нове школе. Ови удружени преваранти ће изгубити по измењеном закону који су они тражили у Скупштини Србије", рекла је Вучинић.