Вести

ВУЧЕВИЋ: ВОЗНИ ПАРК НОВИ САД ИМА 29 НОВИХ АУТОБУСА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је возни парк Јавног градског саобраћајног предузећа Нови Сад и присуствовао презентацији 29 нових аутобуса који су стигли у гаражу градског превозника. У питању су возила на гас турског произвођача BMC, а прецизније, то је 24 соло аутобуса и пет зглобних аутобуса који су купљени кредитом Европске банке за реконструкцију и развој.

Град Нови Сад континуирано унапређује свој јавни превоз, по највишим еко-стандардима. На улицама града од данас ћемо имати нових 29 аутобуса, а са претходно купљених 71, то чини стотину нових аутобуса, у шта је укупно уложено три милијарде динара за последње две године. Возачи кажу да не памте овакву обнову возног парка нашег градског саобраћајног предузећа, а све се спроводи у циљу подизања безбедности и квалитета превоза на највиши ниво.

Желимо да смањимо велики притисак у саобраћају и да приволимо људе да се возе аутобусом, захваљујући ниској цени карте и удобности, а да истовремено водимо рачуна о заштити животне околине, у чему нам помажу и еминентни стручњаци са новосадских факултета. Радимо и на реконструисању радионице у окиру Јавног градског саобраћајног предузећа Нови Сад која није обнављана 50 година, затим на увођењу електронске наплате карата, а у току је и фаза набавке 10 електричних аутобуса, рекао је Вучевић.

Извор: Танјуг