Вести

ВУЧЕВИЋ: ВАКЦИНИСАЊЕ ЈЕ ПИТАЊЕ ПРОФЕСИОНАЛНЕ И ЛИЧНЕ ОДГОВОРНОСТИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да динамика вакцинације иде добро, али се увек очекује да иде још боље. Добри су бројеви, али морају да буду још бољи, и не могу да кажем да смо завршили процес вакцинације, изјавио је Вучевић.

На питање хоћемо ли у Новом Саду до 21. јуна стићи 50 одсто Вучевић је саопштио да нема ту дилему. "Београд, Нови Сад и Ниш сада преузимају вођство, не говорим у апсолутним бројевима, него у процентима, проблем је што други делови Србије касне, па чак и Нови Сад има велику предност у односу на целу Војводину", рекао је Вучевић.

Вучевић је напоменуо да је град Нови Сад наградио и стимулисао првих 200 студената који су се вакцинисали у овој акцији одласком на Златибор, како би младе студенте мотивисали да се вакцинишу.

"Са младима треба да комуницирају њихови вршњаци који су обучени и који могу да објасне зашто је важна вакцинација, мислим да је добро што су укључени и EXIT и OPENS и Европска престоница културе, оне институције којима млади верују. Млади су резервисанији, бунтовнији, неповерљивији, дуго је времена прокламовано да су млади заштићенији од короне, и они полазе и од те претпоставке. Плус фактор да сте на друштвеним мрежама имали једну ужасну кампању лажну антиваксерсикх покрета, да вакцина утиче на питање стерилитета, да сте директно гађали ту популацију, да не иду у правцу чувања свог здравља и чувања здравља своје породице и пријатеља. Велика је данас одговорност на младима. Када гледамо бројеве у Србији, па и у Новом Саду, највећи резервоар за даљу вакцинацију нам је у популацији до 30 година", додао је Вучевић