Вести

ВУЧЕВИЋ: У НС МИРНО ТОКОМ НОЋИ, ГРАЂАНИ ПОШТУЈУ ОДЛУКЕ ВЛАДЕ

У Новом Саду је током прве ноћи забране кретања било мирно, а полиција је интервенисала у неколико спорадичних случајева, изјавио је градоначелник тог града Милош Вучевић.

"Полиција је интервенисала у неколико случајева, али је то било спорадично. Иначе је ноћ протекла у најбољем реду, спроводи се оно што је било суштина мера", рекао је Вучевић.

Вучевић је навео да је град добро снадбевен и истакао да верује да је прошао први талас "навале" по супермаркетима, када су грађани куповали велике количине намирница.

"Има довољно хране, Србија производи више него што може да потроши, грађани с те стране могу да буду спокојни", рекао је Вучевић.

Вучевић је истакао да све комуналне службе у граду функционишу, да је саобраћај у редукованом режиму, да се дезинфикују јавне површине и стамбене зграде, као и установе у којима постоји радна обавеза.

Подсетио је да је град отворио кол центре за грађане где се могу информисати и постављати питања у вези са Корона вирусом, као и да је при Дому здравља отворено 20 нових кол центара, са седам психолога.

Вучевић је апеловао на Новосађане, посебно старије грађане и оне који имају тежа обољења, да остају у својим домовима, да ће им бити достављено све што им је потребно од лекова и хране, те истакао да се ова ситуација може превазићи само уз дисциплину и солидарност.

Упитан када ће у новосадске апотеке стићи маске и рукавице, Вучевић је рекао да се нада да ће се ускоро стабилизовати тржиште и да ће апотеке бити снадбевене довољном количином маски и средстава за дезинфекцију.

Вучевић је апеловао на грађане да буду солидарни и да не праве превелике и непотребне залихе тих средстава.

"Нема сврхе да један има сто маски, а његове комшије немају ниједну, ништа тиме није постигао", рекао је Вучевић.

Вучевић је подсетио да град обезбеђује рукавице и средства за возаче у јавном превозу, таксисте, раднике у комуналним службама и друге.

Извор: Танјуг/РТС