Вести

ВУЧЕВИЋ: ТРЕБА НАСТАВИТИ ДОБРО ИЗБАЛАНСИРАНУ ПОЛИТИКУ

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странкe Милош Вучевић не жели да спекулишу о томе "шта би било кад би било", већ поручује да је много посла пред нама и да треба прво сачекати да се избори заврше, јер, како оцењује, велики је терет за странку којој се предвиђа успех, а да избори још нису ни одржани.

Вучевић се нашалио и рекао да и сам воли повремено да оде у кладионице, али оне, како је рекао, не одлучују ко ће бити премијер.

"Мислим да многи окрећу ражањ, а зец је у шуми", рекао је Вучевић.

Вучевић истиче да се не слаже са тезом да је исход унапред познат.

"Као у спорту много је тешко добити утакмице које су унапред проглашене добијеним. Да ми прво видимо како ће народ да гласа", јасан је Вучевић.

Вучевић је рекао да до сада није било разговора о томе ко би могао да буде премијер, бар, како напомиње, он о томе ни са ким није разговарао.

"Знам да водим листу за Нови Сад. Не могу да кажем да бих волео да будем то или да не будем ово. Нисам изгубио ни ентузијазам, ни жељу да водим град. Имамо много пројеката, желео бих да радимо нови мост, реконструишемо Спенс, опремимо индустријску зону... Ако странка и председник странке буде проценио да могу нешто друго да радим, сешћемо, па ћемо видети", рекао је Вучевић.

Упитан шта би требало да се нађе у експозеу премијера ко год буде био, Вучевић је рекао да треба наставити добро избалансирану политику, да се настави очување мира и стабилности у држави и региону, заштита националних интереса.

"Ужасно је тешко да ви не попуштате под притисцима неких држава које вам инсистирају да признате такозвану независност Косова, а да вам долазе велике инвестиције управо из тих држава. То није једноставно", поручио је Вучевић.

Такође, као значајно истиче и јачање економије државе и стабилности динара.

"Суштински, спровођење свега онога што смо зацртали у плану Србија 2020-2025. Да плата 2025. године буде 900 евра нето, а пензије између 430-440 евра", рекао је Вучевић и додао да је криза са короном показала и да Србија мора да буде способна да има своје производе и домаћу производњу да може да амортизује такве опасности.

Извор: Танјуг