Вести

ВУЧЕВИЋ: ТАЈКУНСКА БАНДА НЕЋЕ ЗАУСТАВИТИ РАЗВОЈ НОВОГ САДА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је да је функционер Народне странке Борислав Новаковић изнео неосноване оптужбе, без доказа, у вези са уређењем центра Новог Сада.

Вучевић је истакао да од Новаковића свакодневно долази “гомила неистина и фабриковање гомиле лажи”.

“Данас је Новаковић, професор марксизма, показао да је стручњак поред урбанизма, екологије, поред водопривреде и обалоутврде, и за гранитне плоче. Данас смо имали један покушај да неко ко је учио о Марксу и његовом поимању капитала, привреде, па и живота, чује да ли је нека гранитна плоча добра или није”, навео је Вучевић.

Како је истакао, само се није чуо ниједан аргумент зашто тај гранит који се уграђује на тргу у Новом Саду не ваља или нема ни једног доказа да не ваља, јер је наручен најбољи мермер, односно гранит најбољег квалитета.

“Нисмо чули ниједан доказ шта је незаконито у целој причи, шта не ваља српском граниту. Нисмо чули да ли само један каменолом производи тај гранит или више њих, јер бисмо онда чули да нико нема монополски положај. И нисмо чули да се каменолом доводи у везу са неким људима који су учествовали на тендеру", рекао је Вучевић.

Вучевић је додао и да је Новаковић “велики криминалац и човек који је слагао готово све”.

“Велика кукавица, човек који се боји истине, правде, грађана, Новосађана”, рекао је Вучевић.

“Да не понављам шта је све до сада слагао, да је у најмању руку неморално да нама неко прича о развоју града, неко ко је био на челу града када су нам све фабрике позатваране, а после тога закључане, човек који је украо 460 милиона динара за Булевар Европе, који после нисмо видели, који је тврдио да је у скупштини, а гласао из Солуна”, навео је Вучевић.

Према његовим речима, свако би требало да се запита да ли да верује Новаковићу или својим очима.

Упитао је и да ли је требало да остане на томе да Позоришним тргом не могу да пролазе родитељи са колицима за децу, да се одржи још 50 Стеријиних позорја без уређеног центра града и околине око СНП-а.

Вучевић је навео и да Новаковић не може да схвати кључну ствар, јер полази од себе - да постоје људи који живе за свој град и државу, да би се развијали.

“Новаковићу, нећеш уништити ни Нови Сад, ни српску привреду, иако би ти вероватно више волео да смо куповали камен из Хрватске или Шпаније, а не из Србије”, поручио је Вучевић.

Додао је да је камен којим се део Новог Сада поплочава коришћен у многим државама јер се ради о врхунском граниту.

"Немојте да бринете, настављамо да развијамо Нови Сад. Ни много јачи, ни много способнији од Новаковића и његових газда - Јеремића, Ђиласа и Шолака, те тајкунске банде која нас је пљачкала, нису и неће зауставити ни Нови Сад, ни развој целе Србије”, навео је Вучевић.

Извор: Тањуг