Вести

Вучевић: Све мере државе предузете у циљу заштите здравља и живота грађана

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић говорећи за Прву телевизију истакао је да се нове мере предострожности у нашем граду реализују свакодневно, без већих проблема. 

Лица која нису поштовала мере и полицијски час, биће адекватно санкционисана, на начин на који је то и предвиђено.Сви Новосађани добро су упознати са својим правима и обавезама.

Градоначелник је апеловао да појединци не проверавају доследност државе у спровођењу мера, оне ће свакако бити реализоване, а све у циљу заштите здравља и живота свих грађана.

Данас је почела испорука пакета помоћи свим пензионерима у Новом Саду, чија месечна пензија не прелази износ од 30.000 динара. Њих има око 33.000, а предвиђени пакети требало би да им олакшају ситуацију како финансијски, тако и због ограниченог кретања.

У ову акцију укључен је и Црвени крст града Новог Сада, чије ће волонтери достављати пакете. Поред пензионера, ова врста помоћи намењена је и свим социјално угроженим лицима која живе на територији нашег града.

Вучевић је истакао да је градски штаб предузео све неопходне кораке са намером ефикасне борбе против коронавируса. Тржнице, тржни центри, паркови и терени на отвореном затворени су до даљњег. Јавни градски саобраћај је обустављен, први пут после неколико деценија.

Градоначелник поручује да ће оваквих мера бити још више. Нови Сад ће затворити све што је неопходно, у намери да се борба против вируса трајно оконча.

Извор: nsuzivo.rs