Вести

ВУЧЕВИЋ: СПАЈАМО БУЛЕВАР ЈОВАНА ДУЧИЋА СА ВЕТЕРНИКОМ

Булевар Јована Дучића биће продужен за 330 метара и спојен са Улицом Драгослава Срејовића у Ветернику, речено је данас током посете овој локацији градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића.

"За нас је ово једна од најбитнијих саобраћајница, јер не само да се продужава Булевар, већ се гради додатна инфраструктура и добијамо потпуно други амбијент за људе који живе овде", рекао је Вучевић.

На спајању Булевара Јована Дучића и улица Драгослава Срејовића и Сомборске рампе биће формирана кружна раскрсница, која ће уједно служити и као окретница за аутобусе.

"Повезивањем Новог Сада и Ветерника на још једном месту биће растерећен веома фреквентан Новосадски пут, као и улице Милеве Марић и Станоја Станојевића које грађани тренутно користе као везу са Улицом Драгослава Срејовића и Ветерником", рекао је Вучевић.

Вучевић је најавио и инвестицију у Улици Драголослава Срејовића која би требало да прерасте у булевар и тако "издржи већи саобраћај", како у том делу града не би било уско грло.

"Вредност ових радова је 255 милиона динара, трећину финансира Покрајина и хвала им на томе, а две трећине финансира Град", рекао је Вучевић.

Kанал на овом потезу који је некада био у функцији сада ће бити затрпан, јер ће бити изграђена атмосферска канализација.

Зелена површина између блокова зграда остаје као парковска површина са игралиштима и адекватним мобилијаром, а потез који обухвата и део бившег расадника и других парцела биће урбанистички опремљен за изградњу нових објеката.

Вучевић је рекао да је приоритет и даље борба за здравље грађана, те је позвао Новосађане да се не опуштају, јер епидемија није завршена и постоји бојазан да буде угрожено све што се постигло досадашњим мерама. "Није готово док год имамо и једног оболелог.

Посетили смо ово градилиште да покажемо да настојимо да задржимо што већи ниво инвестиција, упркос овој кризи, јер то директно утиче на економију града", рекао је Вучевић.

Вучевић је рекао да по наредби Градског штаба, Предшколска установа “Радосно детињство“ већ сада припрема за прихват деце када држава донесе такву одлуку.

Извор: Танјуг