Вести

ВУЧЕВИЋ: СНС И СПС ДОГОВОРИЛИ - ОДВОЈЕНО НА ИЗБОРЕ

Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије одвојено ће учествовати на предстојећим парламентарним изборима, изјавио је потпредседник СНС, Милош Вучевић.

Вучевић је рекао да је то договорено јутрос, на састанку руководства две странке.

"Поштујући и уважавајући политички идентитет СНС и СПС и имајући у виду политичку снагу и једне и друге странке, договорено је да и СНС и СПС иду на предстојеће изборе одвојено, односно свака на својој листи, с тим што смо спремни да после избора разговрарамо о наставку сарадње, управо по овим питањима о којима смо и разговарали, имајући у виду анализу резултата у претходном мандату", рекао је Вучевић.

Вучевић је напоменуо да заједнички наступ није искључен на појединим местима на локалу.

"Осим, можда, у неким општинама, локалним срединама, на општинским изборима, СНС и СПС ће ићи одвојено на предстојеће републичке изборе, односно у две листе", појаснио је Вучевић.

На састанку је, истакао је Вучевић, испољена сагласност да је у претходном периоду остварен снажан напредак, пре свега на економском пољу у нашој држави, на оснаживању квалитета и стандарда живота грађана Србије, на заједничким циљевима у очувању суверенитета и слободе у одлучивању, интегритета наше Републике.

"То су поља и циљеви који ће бити доминантни и у наредном периоду. По томе смо апсолутно сагласни и поносни на све оне одлуке које смо доносили по питању финансијске консолидације и економског напретка Републике Србије", рекао је Вучевић.

Вучевић је најавио да СНС током викенда наставља разговоре са другим коалиционим партнерима.

Вучевић је рекао да ће у понедељак бити одржане седнице Председништва и Главног одбора странке, на којима ће се разговарати о свим овим темама и припремама листа СНС за Скупштину Србије, за покрајинску скупштину, за локалне самоуправе.

"Видећете пуно нових људи, све оно што смо причали, на чему смо много радили, посветили се, биће конкретизовано на листи кандидата и за народне, покрајинске посланике, локалне одборнике, много младих лица... Пре свега, један снажан талас младих људи, који улазе на политичку сцену Србије", закључио је Вучевић.

Извор: Танјуг