Вести

Вучевић: Радићу оно што су били задаци и у претходном периоду

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, који је трећи пут изабран на ту функцију, рекао је да наставља да ради оно што су били задаци и у претходном периоду. Главни циљеви су изградња четвртог моста, реконструкција Спенса, пречистач отпадних вода. Наставља се борба за две нове фабрике, из Немачке и Јапана.

Вучевић је рекао да је велики план изградња четвртог моста, који би требало да растерети западни притисак саобраћаја у Новом Саду и реконструкција Спенса.

Према његовим речима високо су позиционирани и пројекти регионалне депоније, да се коначно реши питање комуналних отпада и изградња централног пречистача оптпадних вода.

"Тиме би заокружили ту компоненту која је веома битна у третману свега онога што утиче на квалитет ваздуха и воде у граду", истиче Вучевић.

Градоначелник Новог Сада рекао је да се боре за две нове фабрике, једну из Немачке и једну из Јапана.

"Господин Секи, други човек "Нидека" био је у посети код председника Александра Вучића и председника покрајинске владе Игора Мировића и обишао је индустријску зону "Север 4". Они одлучују између неколико градова у Европи и ми се надамо да ће то бити Нови Сад", истиче Вучевић.

Додаје да је друга фабрика једна дивизија "Континентала".

"То су све осетљива питања јер су они у фази доношења одлука. Тиме би потпуно решили економску позицију града, али то није само прича за овај град него и Темерин, Тител, Жабаљ, Беочин, Сремске Карловце, Бач, Бачку Паланку, практично цео јужнобачки округ", нагласио је Вучевић.

По први пут Нови Сад има стопу незапослености испод шест посто.

"Први пут кад сам биран 2012. године у граду је било 130.000 запослених а данас скоро 158.000. То су резултати који ми дају за право да верујем да ћемо издржати и овај период иза и испред нас у смислу ковида", поручује градоначелник Новог Сада.

Вучевић верује да за две до три године може да се почне са градњом моста.

"Изградња моста је велики пројекат. Чека нас решавање свих оних не толико интересантних а нужних услова као што су имовинско-правни односи, израда пројекта, архитектонска решења, идејни пројекти", објашњава градоначелник.

На питање да ли зна ко ће бити нови премијер, Вучевић је рекао да није адреса за одговор на то питање.

Додаје да се трудио да не коментарише медијске шпекулације да ће он бити на месту председника владе. "Прија и част вам је кад председник републике каже да сте му један од најближих сарадника и да рачуна на сарадњу са вама. Конкретно нико никада са мном није разговарао о другој позицији", истакао је Вучевић.

Верује да ћемо владу мати у првих десетак дана октобра.

Извор: РТС 1