Вести

Вучевић: Пред СНС тешка кампања

Милош Вучевић, потпредседник Главног одбора СНС-а наводи за РТС да ће изборна кампања и предстојећи избори бити тешки за СНС. Додаје да ће та странка у изборној кампањи представити своје резултате, али да ће у првом плану бити планови за будућност.

Милош Вучевић је гостујући у Јутарњем програму РТС-а навео да је Српска напредна странка спремна за предстојеће изборе, оцењујући да ће и изборна кампања и избори бити врло тешки за СНС.

"Кампања је увек тешка уколико желите да победите, кампања може бити лака само за оне који не иду да победе или не очекују да добију велику подршку грађана односно да преузму још већу одговорност за – државу, градове и општине. Тако да странка која се спрема да изађе одговорно пред грађане и тражи њихову подршку и изађе са програмом и резултатима за будући период мора и треба да очекује да ће кампања бити тешка", оцењује Вучевић.

Како каже, чињеница да је неко данас популарнији у односу на друге не значи да ће се то рефлектовати у формирању власти после избора.

"Ако се деси да Српска напредна странка нема већину немам дилему да ће доћи до обједињавања осталих политичких субјеката против СНС-а. Ако Српска напредна странка жели да оствари добар резултат, пре свега да задржи отворен контакт са грађанима мора да се спреми за изузетно тешку и сложену кампању која ће бити дугачка, трајаће сигурно преко 50 дана", објашњава Вучевић.

Додао је да СНС жели да покаже да се мења и да је као политичка организација спремна да преузме одговорност, као и да је свесна обавеза које има као странка са највећом подршком грађана.

"Желимо да будемо још агилнији у нашем раду, да оне који се нису добро показали променимо и дамо шансу младим људима", наводи Вучевић.

Говорећи о иницијативи за смањивање изборног цензуса са пет на на три одсто наводи да то омогућава листама које раније не би прешле цензус да уђу у парламент.

"Српска напредна странка ће тиме изгубити на броју мандата али ово је јасан показатељ да СНС жели да има што бољу атмосферу у друштву и да имамо што бољу заступљеност свих политичких партија које учествују на изборима у парламенту. Да то пресликавање изборне воље односно гласања буде заступљено или што заступљеније у парламенту и да вратимо дијалог у парламент а не на тргове и улице где им није место", поручио је Вучевић.

Извое: РТС