Вести

ВУЧЕВИЋ: ОЛАКШИЦЕ НОВОСАДСКИМ УГОСТИТЕЉИМА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је да ће Град угоститељима изаћи у сусрет и да ће им омогућити олакшице за накнаде за заузеће јавне површине.

"Надам се да ће финансијска ињекција помоћи свим овом храбрим људима да лакше издрже искушења и сачувају своје послове, а Нови Сад ће и даље настојати да учини све што може да им додатно помогне", рекао је Вучевић.

Вучевић је појаснио да ће у периоду од 1. јануара до 1. септембра биће уведена олакшица од 99 одсто, а од 1. априла до 31. децембра на платоу Спенса олакшице ће бити 100 одсто.

Од 1. јануара до 1. јула угоститељи ће бити ослобођени закупа пословних простора код Управе за имовину и имовинско-правне послове у висини од 50 одсто, укључујући и на Спенсу, од 1. марта до 1. јула у висини од 50 одсто за угоститеље на пијацама Јавно комуналног предузећа Тржница.

Такође, олакшицу од 30 одсто имаће угоститељи на пијацама Јавно комуналног предузећа Тржница и на Спенсу од 1. јула до 31. децембра.

Вучевић је додао и да је договорено и приоритетно решавање питања споразума о репрограму доспелих обавеза са Градском пореском управом и са Јавно комуналним предузећем Информатика, а за репрограм код Градске пореске управе за износ доспеле обавезе до 1.500.000 динара без инструмента обезбеђења.

"За износ преко тог неопходан је додатни инструмент обезбеђења и биће отворен посебан шалтер. Неопходан је и хитан састанак са представницима Фонда за развој у организацији Градске куће и у сарадњи са Министарством финансија, као и са представницима пословних банака у организацији Градске куће", рекао је Вучевић.

Вучевић је навео да је помоћ договорена на састанку са делегацијом Удружења угоститеља Новог Сада, са председником удружења господином Миленком Мијићем и члановима Тањом Медвед, Бранком Копривицом, Александром Цимбалом и Кармен Кривокапић.

Извор: Танјуг