Вести

ВУЧЕВИЋ: Од сутра почињемо опремање две хале Сајма за прихват оболелих од корорнавируса

"Веома брзо ћемо оспособити ове хале како бисмо се, за сваки случај, припремили за гори сценарио од тренутног", каже градоначелник.

Град Нови Сад од сутра, у сарадњи са Министарством одбране и Покрајинским секретаријатом за здравство, почиње да монтира додатне капацитете у две хале новосадског Сајма за смештај оболелих од коронавируса, рекао је градоначелник овог града Милош Вучевић.

- Веома брзо ћемо оспособити ове хале како бисмо се, за сваки случај, припремили за гори сценарио од тренутног. Имаћемо око 1.000 кревета и ово је још једна мера која се предузима да би се максимално избегао сценарио којем сведочимо у Италији и Шпанији. Није нам жеља да напунимо Сајам, напротив, жеља нам је да тамо нико не дође, али се припремамо, имајући у виду непредвидивост овог обољења – каже Вучевић за Пинк.

Подвлачи да су све предузете мере, и на државном и на градском нивоу, учинковите само ако су грађани дисциплиновани, солидарни и јединствени.

- Поштујте савете лекара и одлуке државе! Важно је да грађани остану код својих кућа, а посебно треба да се чувају пензионери. Време није за шетање ни другим категоријама грађана, већ је време да сачувамо своје ждравље и животе – апелује градоначелник Новог Сада.

Када је реч о опскрбљености дезинфекционим средствима, каже да је новосадски водовод највећи произвођач натријум-хипохлорита у Србији. Он се користи за дезинфекцију јавних површина и болничких кругова, а Нови Сад њиме снабдева свој град, али и клиничке центре широм Србије.

Врши се, каже, дезинфекција свих стамбених зграда у Новом Саду, а у уторак или среду, како најављује, креће подела пакета за више од 33.000 пензионера у граду, који имају пензије мање од 30.000 динара. -

Вредност пакета је око 2.000 динара, а за донације се јавио и велики број приватника, тако да ће се ова акција наставити – каже Вучевић.

Подвлачи да је у овим тренуцима најважније остати код куће, па и недељом када је пензионерима омогућено да иду у радње.

- И тада, ако не морате, не излазите напоље јер је то дестимулативно. Прошле недеље је у Новом Саду из куће изашло 9.000 пензионера и то није поента. Нека остану код кућа, а ми ћемо им донети све што треба – каже Вучевић.

Извор: pink.rs