Вести

Вучевић: Новосађани могу да буду поносни на свој град

Новосађани могу да буду поносни на свој град који је беспрекорно функционисао у ванредним околностима услед глобалне пандемијске ситуације због вируса Ковид19, изјавио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић гостујући у емисији "Град и ми" РТВ-а.

Вучевић је такође рекао да ће сва обданишта "Радосног детињства" бити отворена у понедељак и да ће према проценама градских служби око две хиљаде деце од понедељка безбедно боравити у вртићима.

Грађани Новог Сада су у ванредном стању били сјајни и придржавали су се мера Кризног штаба, казао је Вучевић и то је, тврди, довело до одличних резултата.

"Закључно са данашњим даном, на 500 тестираних само један је ковид позитиван", рекао је Градоначелник.

Коментаришући сцене на Новосадском кеју на којем су остављене велике количине смећа после укидања полицијског часа и ванредног стања, Вучевић је казао да, нажалост, немају сви исту одговорност према Новом Саду.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић који је уједно и потпредседник СНС коментарисао је и инциденте испред Народне скупштине, истичући да је то био покушај, како је рекао, љотићевске странке који је превазишао све цивилизацијске оквире те да се насиље не сме толерисати.

Извор: РТВ