Вести

Вучевић: Нови Сад спреман за све што долази

У Новом Саду и Крагујевцу наредног понедељка поново ће бити успостављен јавни градски превоз. Због бројних и ригорозних мера заштите путника и возача, вожња више неће бити иста, каже градоначелник Новог Сада.

Јавни градски превоз ће у Новом Саду и Крагујевцу бити поново успостављен 4. маја, а јуче су стигла упуства медицинске струке о томе како треба да се организују превентивне мере у возилима, изјавио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

- Неће бити једноставно да се ове мере спроведу, али ћемо учинити све да заштититимо и путнике, и возаче. У возилима ће бити мање места за седење и стајање, док че возачи бити физички издвојени од путника. Према изричитом захтеву лекара, климе у возилима не смеју да се користе – објашњава Вучевић за Пинк.

Јавни саобраћај ће, додаје, бити општег карактера, односно неће бити фокусиран само на оне који имају радну обавезу, већ ће моћи да га користе сви.

- Јасно је да и даље стоји апел да, они који немају потребу, не улазе у возила и не стварају гужве. Превоз свакако неће функционисати као до 15. марта, али је за нас велики искорак то што крећемо и поносан сам јер је процењено да је ГСП у Новом Саду спреман да први у Србији, заједно са Крагујевчанима, организује јавни превоз – каже градоначелник Новог Сада.

Вртићи 11. маја спремни за отварање

Говорећи о вртићима, Вучевић истиче да су припреме за њихово отварање у току, а да ће све бити спремно 11. маја.

- Очекујемо да од кризног штаба добијемо и превентивне мере за вртиће. Сви објекти су већ дезинфиковани, заштитна опрема за запослене је спремна, обезбеђене су дезобаријере, а централна кухиња је посебно третирана и за овај објекат важиле су још ригорозније заштитне мере – каже Вучевић за „Ново јутро“.

Породицама преминулих од Ковида-19 по 100.000 динара

Јуче је донета одлука да Град Нови Сад исплати помоћ од 100.000 динара свим породицама преминулих од Ковида-19 у овом граду. Реч је, објашњава, о грађанима Новог Сада, не о онима који су преминули на територији града.

- Нажалост, досад је шест Новосађана изгубило живот од овог вируса – каже Вучевић. Истиче да је Нови Сад спеман за све што долази. - Враћамо се полако у живот, не журимо и не срљамо како не бисмо поништили досад урађено. Мере које смо доносили, колико год да су популарне или не, дале су резултате и још увек све зависи од нас и нашег понашања – каже градоначелник.

Извор: pink.rs