Вести

Вучевић: Нови Сад добија четврти мост

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је за РТВ да је потпуно извесно да ће Нови Сад добити и четврти мост преко Дунава који би требало да спаја Булевар Европе и Сремску Каменицу.

Вучевић је рекао да је влада Србије, на предлог Новог Сада и уз подршку председника Републике, прогласила пројекат новог моста у Новом Саду за пројекат од националног значаја.

"Сада је потпуно извесно да Нови Сад добија и четврти мост и очекујем да ћемо брзо кренути и са радовима", рекао је Вучевић.

"Држава је прихватила пројекат и иницијативу и мост није плод жеља једног града, већ цела држава стаје иза тог пројекта", изјавио је за РТВ Вучевић.

"Неупоредиво смо ближи почетку изградње четвртог моста у Новом Саду", рекао је он. Како је навео, нови, четврти мост у Новом Саду, на Дунаву, је неопходан да би се растеретио саобраћај и повезали људи који долазе из правца Бачке Паланке и који долазе са беочинске стране и сремске стране.

"Четири булевара се такорећи спајају у нови мост, булевар Патријарха Павла, булевар Европе, Цара Лазара и Цара Душана", рекао је Вучевић.

"Мост прелази преко Рибарског острва и спаја се са каменичком обилазницом", навео је он. "Извори финасирања су за пројекте од националног значаја", напоменуо је Вучевић.

"Мост је представљен да није само значај за Нови Сад, већ је од националног инфраструктурног значаја", истакао је градоначелник Новог Сада.

"Покушали смо да задржимо ниво јавних инвестиција и да не скидамо из буџета све велике јавне инвестиције, нисмо одустали, радимо све велике пројекте", рекао је он.

Градоначелник Новог Сада је посебно апострофирао изградњу станова у Југовићеву и надвожњак код Каћа. "За две недеље ће бити завршен надвожњак код Каћа који ће јако значити", рекао је он додавши да је то вишеструко значајан објекат који кошта готово 500 милиона динара.

Вучевић је истакао да радови на становима у Југовићеву иду врло добро, и да су само четири остала непродата од првих 500 станова.

"Град мора да убрза активности, ту ће бити и нова школа и ново обданиште и нови атлетски центар и атлетска дворана", рекао је он.

"Иде се у припрему планских докумената и подршку струке, института "Јарослав Черни", са жељом да се развијају нови и туристички и спортски потенцијали, и пословне активности, без кранова и нових градилишта не може да се пуни буџет града", истакао је Вучевић.

Он је рекао да постоје и заговорници да се град конзервира, да се ништа не гради.

"То је могуће само у ужем градском језгру, остали делови града морају да се развијају, не може град који хоће да буде конкурентан, да живи, да има више деце, да се зауставља", навео је он.

"Долазе генерације које траже нешто ново, ако хоћемо да задржимо децу морамо да им обезбедимо најбоље могуће услове за живот", рекао је Вучевић.

"Нови Сад привлачи друге људе зато што пружа боље услове за живот", истакао је он.

Извор: РТВ