Вести

Вучевић: Нови центар града ће бити фасцинантан

НОВИ САД - Изградња четвртог моста је најлепша могућа вест, а нови центар града биће фасцинантан, рекао је вечерас градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, у емисији РТВ-а "Град и ми".

"Најлепша могућа вест је изградња четвртог моста. Ми смо сада сигурни да ћемо ићи у изградњу тог моста, у наредном мандату почињемо са тим, а на тај начин ће се смањити саобраћајне гужве у граду и повезаћемо Срем и Бачку. Уредићемо и бициклистичке стазе у граду", рекао је Вучевић.

Градоначелник је нагласио да ће нови центар града ће бити фасцинантан. Он је најавио уређење Позоришног трга и Успенске улице.

"Све се ради у граниту, нема нигде бехатона. Са новим зеленим површинама, са модерном расветом и меморијском траком обриса некадашње улице која је срушена због изградње позоришта и на њој ће бити исписани сви најважнији датуми у историји града. Сами смо обезбедили паре, у августу почињу радови. После тога, креће реновирање Трга слободе, улице Модене, део Змај Јовине, део Пашићеве, а последња фаза ће бити гаража иза Позоришта, где ће бити и језерце", додао је Вучевић. 

Новосађани имају убедљиву највећу плату у Војводини, око 69.000 динара нето је била просечна зарада у марту месецу, Нови Сад се развија у правом смеру, констатовао је градоначелник.

"Желимо и онима који имају ниже зараде, да им подигнемо плате, да повећамо запосленост. 590 евра је просечна плата у Новом Саду, просек Србије је око 511. Само ми парирамо Београду по заради. Желим да буду веће плате тамо где су до сада биле ниже, на пример у установама социјалне заштите. Верујем да ћемо као држава имати снаге за ново повећање плата до краја године", рекао је Вучевић. 

Он је додао да је граду веома битно и шта се дешава у приватном сектору.

Око проблема са "Променадом", Вучевић је рекао да је лично са својим сарадницима радио на решавању проблема.

"Наш циљ и интерес је да људи раде и да има посла. Променада је решила своје проблеме, инвестирала је још 7,5 милиона евра. Правила се стално једна лоша слика те инвестиције, која је донела 40 милиона евра у буџет града. Желим да се захвалим свим закупцима на стрпљењу. Убедили смо на крају инвеститора да седне са њима и да се договоре. Док год је Променада имала техничку документацију, она је радила, чим је то истекло, она је затворена, док није прибавила све оно што је било потребно", рекао је Вучевић.

Он је додао да се мора полако враћати живот у град.

"Морамо да радимо, не можемо више да будемо блокирани због короне, морамо вратити пулс града, иначе ћемо бити у великом проблему", нагласио је градоначелник. Вучевић се дотакао и данашње вести да ће фестивал Exit бити одраћан средином августа у Новом Саду.

"Ја сам водио разговор са оснивачима Exita и предложио да фестивал буде одржан у другој половини августа и они су то прихватили. Била је идеја да буде одржан крајем јула, али овако је боље, добићемо више времена, и ми и организатори. Имамо добар тренд, верујем да ћемо имати проглашење краја епидемије и да одржавање фестивала неће бити упитно", рекао је Вучевић и додао је новосадски хотели морају да раде иначе ће пропасти.

"Водимо рачуна о свему, о здрављу поготово, доносили смо правовремене одлуке увек, наш је интерес да Нови Сад настави да се развија. Зато и имамо велики број лепи вести за Новосађане", рекао је Вучевић.

На крају емисије, градоначелник је саопштио да је данас прихваћена понуда за концесију за јавне гараже и додао да ће Нови Сад добити четири нове гараже од којих ће три бити подземне.

Извор: РТВ