Вести

ВУЧЕВИЋ: НОВА КОВИД БОЛНИЦА У НОВОМ САДУ ДО СЕПТЕМБРА

Одборници Скупштине Града Новог Сада одлучују данас о преносу власништва града над парцелама на Републику и издвајање из буџета за комунално опремање локације за нову ковид болницу на Мишелуку, која ће како и истиче градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић бити завршена до септембра.

"Било је више локација које смо разматрали, било је ту и неких војних објеката, али су стручни људи, не само из Града, већ и министарства здравља и других институција обишли сваку од њих и Мишелук је победио" рекао је Вучевић.

По његовим речима тешко да се може наћи боље место за болницу, на три минута од града, са великим бројем приступних путева, на мирном месту и узвисини и сигурно је, како је рекао, да ће њена градња допринети и развоју тог дела града.

"Из буџета града издвојићемо 250 милиона динара за комунално опремање, дакле за водовод, канализацију, приступне путеве, мобилијар и све друго што је потребно. Не треба жалити ни један динар јер је улагање у болнице и у вртиће, улагање у стубове друштва - рекао Вучевић.

Вучевић наводи и то да је намена одабране локације већ била за социјално-здравствене установе, а да је ковид болница важна за све грађане Војводине.

"Болница ће имати 600 лежајева, 400 у полуинтензивној нези, а 200 за најтеже пацијенте, биће опремљена најсавременијим медицинским апаратима. А да ли ће бити у систему Kлиничког центра Војводине није питање за градоначелника. У сваком случају, када корона вирус прође, Нови Сад ће имати болницу која ће обезбедити боље лечење свих грађана" истиче Вичевић.

На оптужбе опозиције да Град због интереса приватних грађевинара беспотребно улаже два милиона евра и да је адаптација бивше касарне у Футошкој улици била боље решење, Вучевић одговара да не разуме како неко може нападати изградњу нових болница, а да о томе не зна ништа.

"Тешко је одговарати на таква саопштења, али морам рећи да ће ова болница најпре сачувати животе и здравље грађана. А онима који говоре да је касарна била боља, а да при том нису ушли тамо, ни видели у каквом је стању и колико би коштала адаптација, не могу да одговорим било шта, можемо само да ћутимо и да радимо", закључио је Вучевић.

Извор: Танјуг