Вести

ВУЧЕВИЋ: НЕМА ОПУШТАЊА, НАСТАВЉАМО ПРИМЕНУ МЕРА

Нови Сад има тренутно нижи просек новозаражених од корона вируса од националног просека, рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, али и поручује да због тога нема опуштања и да ће и даље бити примењене све неопходне мере.

Смањење броја заражених види пре свега као заслугу грађана који су дисциплиновани и који поштују препоруке, али и здравственог система за који каже да је издржао први удар, пре свега због жаришта које је било у Kикинди.

Сви, поручује, треба да будемо дисциплиновани, није време за почетак славља због спречавања ширења корона вируса у Новом Саду и не сме се препустити рутини ниједног тренутка.

“И за секунду можете да губите и побеђујете у бици против невидљивог противника.Предузећемо све даље мере које су неопходне”, рекао је Вучевић.

Тренутно је, наводи, пажња усмерена на домове за старе, један државни са 950 корисника И 14 приватних са око 350 коринсика.

"Ту нам је највећа пажња, не гледамо чија је то надлежност. Предузели смо све мере правовремено можда нешто оштрије од других градова”, рекао је Вучевић.

Вучевић је навео да је Град Нови Сад купио дезо баријере за зграде, као и да се Град Нови Сад надовезао на мере подршке државе привредницима тако да је и сам предвидео одређене мере како би се сачувала радна места.

"Треба да се спремимо када прође епидемија да будемо одмах у кондицији да наставимо пословање”, поручио је Вучевић.

https://www.youtube.com/watch?v=XtXAN2v2i8g&feature=emb_title

Извор: Танјуг/ТВ Прва