Вести

Вучевић: Најјачи део СНС наше колегинице

Градски одбор Српске напредне странке у Новом Саду представио је данас кандидаткиње за покрајинске посланице и за одборнице у Скупштини града. Потпредседник СНС Милош Вучевић рекао је да кампању за предстојеће парламентарне, покрајинске и градске изборе почињу са Тврђаве, која је симбол опстанка и снаге Новог Сада. 

"Са овог места које шаље снажну и успешну причу о Новом Саду, крећемо са најјачим делом наше странке, а то су наше колегинице, кандидаткиње за покрајинске посланице и за одборнице у Скупштини града. Испред градског одбора СНС је 37 дама на свим нивоима. Апсолутно смо кандидовали више жена него што је законски минимум, мада то нама уопште није био критеријум, јер бисмо и да нема законске обавезе ове даме кандидовали, јер су оне то својим радом заслужиле. Оне имају своја имена и презимена", рекао је Вучевић.

Каже да је Србија успешна онолико колико су жене задовољне, успешне и снажне.

Моја порука свим дамама, али и мојим колегиницама из странке, на данашњи Међународни дан жена јесте да буду срећне, вољене, поштоване, јер је то најмање што можемо да урадимо за њих и да не буде само тај један дан, Дан жена, само њихов дан, већ и сваки други, јер су и Србија и будућност женског рода, а то јесте и мотив наше кампање како би наша деца остала овде да живе“, рекао је Вучевић.

Одборница у Скупштини града, Дина Вучинић поново је, трећи пут, кандидаткиња за одборницу и она, такође, наглашава да је ова странка кандидовала више него што закон прописује, али да ту није реч о форми, већ суштини.

Жене су се кроз историју бориле за своја права веће плате, бољи положај у друштву, али и изборно право. С тим у вези данас је ситуација доста другачија, имамо у Србији на конкретним примерима жене на високим функцијама где их је делегирао Александар Вучић, имамо жену премијера, у Народној банци, у Скупштини, многим министарствима, али то не би требало да буде само форма, већ и суштина. Ми нисмо само због тога што то закон прописује кандидовали 44 одсто жена, већ зато што су оне то заслужиле. Оне могу да воде и град и државу и предузећа, рекла је Дина Вучинић.

Александра Малетић, кандидаткиња за покрајинску посланицу подсетила је на то шта је СНС у овом мандату све урадио у Новом Саду, па је тако набројала бесплатне вртиће за децу, предузела мере за побољшање положаја жена на селу и друго.

Извор:РТВ