Вести

ВУЧЕВИЋ: ИЗГРАДЊА ФРУШКОГОРСКОГ КОРИДОРА ДОНОСИ НОВУ ПЕРСПЕКТИВУ

Да ће изградња Фрушкогорског коридора, али и читаве целине брзог пута од Новог Сада до Лознице донети нову перспективу свима житељима Подриња, Мачве, Срема и јужног дела Бачке, уверен је и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Вучевић наводи да путујући из свог града до Шапца вожња траје више од сат времена, те да је у сваком селу на том путу огромна саобраћајна гужва.

"Има много камиона на путу, што је свакако добар знак, али је веома велико оптерећење и притисак на та сремска села - и на Јарак, Хртковце и на Платичево. А ужасан притисак трпи и Ириг. Та инвестиција, а ја не говорим само о инвестицији Фрушкогорског коридора која је нама најинтересантнија, већ о читавој тој саобраћајној траси од Новог Сада или гледано од југозапада, од Лознице, Јадарског дела, Подриња, па онда преко Шапца, кроз Срем до Бачке, од непроцењивог значаја за тај део наше државе", рекао је Вучевић.

Истакао је да ће се новим путем остварити могућност много брже саобраћајне комуникације и створити услови за много безбедније путовање. Вучевић је поручио да ће радови на изградњи Фрушкогорског коридора отпочети 1. маја, али је напоменуо да су припреме већ у току, што се, према његовим речима, већ може и уочити приликом пењања на Иришки венац из правца Новог Сада.

"Kрећемо са новосадске стране, и то је фантастична вест за све нас, самим тим и за Нови Сад. То ће бити сјајна вест и за Петроварадин", навео је Вучевић, указујући на значај измештања теретног саобраћаја ван насељеног дела Петроварадина.

Вучевић је подсетио да ће завршетак Фрушкогорског коридора уједно означити и измештање великог дела теретног саобраћаја и ван самог Новог Сада, истаквши да се убрзавају и инвестиције у вези са изградњом моста у наставку Булевара Европе, али уз напомену да ће и Петроварадин, уз обилазницу, добити и мост који ће га спојити са бачком страном.

"Тај мост као део Фрушкогорског коридора треба да почне да се гради на јесен. Сама чињеница да ће Петроварадин добити обилазницу ствара и даљу развојну шансу града", поручио је Вучевић.

Позвао је све Новосађане да у наредним даним избегавају одласке на Фрушку гору преко Иришког венца, пошто грађевинске компаније на том путном правцу увелико припремају терен за почетак пробијања тунела, најдужег у Србији, а који ће се налазити тачно између два правца који се користе за пењање, односно спуштање са Иришког венца.

Извор: Танјуг