Вести

ВУЧЕВИЋ И ЂОРЂЕВИЋ ПОСЕТИЛИ ГЕРОНТОЛОШКИ ЦЕНТАР И ДОМ У ВЕТEРНИКУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетили су Геронтолошки центар ''Нови Сад'' и Дом за децу и омладину ометену у развоју ''Ветeрник''. Том приликом они су предали донацију, односно трајно заштитна одела свим запосленима у те две установе.

-Речима се не може исказати захвалност коју дугујемо запосленима у овим установама чији штићеници спадају у изузетно осетљиве на вирус Ковид 19. Њихов ангажман за време ове епидемије је за сваку похвалу, због њих смо успели да заштитимо Геронтолошки центар од заразе која је најопаснија за старије и здравствено осетљиве особе. Они дежурају по две седмице у континуитету, не одлазе својим породицама и подносе заиста значајне жртве да би очували здравље корисника установа социјалне заштите. Град се труди да им обезбеди што бољу логистичку подршку, јер само заједничким снагама и одговорним понашањем сваког појединца можемо допринети да последице епидемије буду што мање- нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Министар Ђорђевић нагласио је да је веома важно што корона није ушла у Геронтолшки ценатр ''Нови Сад'' и захвалио се запосленима на посвећеном раду и поштовању свих мера које прописују струка и Кризни штаб.

-Резултат борбе против Ковида 19 зависи од сваког од нас. Чувајући себе, чувамо и друге, а посебно људе угроженог здравља. Све мере које је Влада Републике Србије донела усмерене су на добробит здравља свих грађана, ако будемо дисциплиновани и ако поштујемо социјалну дистанцу која је и даље неопходна изаћи ћемо из ове кризе са мање последица – рекао је Ђорђевић.

Министар Ђорђевић је након посете Новом Саду, обишао и Геронтолошки центар у Врбасу како би пружио подршку запосенима и корисницима.