Вести

ВУЧЕВИЋ: ДРЖАВА У НОВОМ САДУ ГРАДИ ДВА НОВА МОСТА

Нови Сад је још једним кораком ближи свом четвртом мосту на Дунаву и обилазници, који ће донети велику и позитивну промену, чиме ће се побољшати живот свих нас. Као градоначелнику и Новосађанину, срце ми је пуно након присуствовања потписивању Меморандума о изради планске и техничке документације за пројекат изградње обилазнице око Новог Сада, а чија реализација ће почети најкасније до марта 2022. године, рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.
Овај важан документ су данас потписали министар грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, вд директора "Коридори Србије" Александар Антић и директор компаније ЦРБЦ Џанг Сјаоујен, а свечани тренутак увеличали су и представници Амбасаде НР Кине.
И као што је рекао велики Иво Андрић да градњом мостова, односно успоставом веза "човјек се остварује јер све чим се овај наш живот казује – мисли, напори, погледи, осмеси, речи, уздаси - све то тежи ка другој обали, којој се управља као циљу, и на којој тек добива свој прави смисао", тако ће и овај нови мост проширити наше видике и наш град учинити лепшим!
Вучевић је рекао да је уверен да ће обилазница око Новог Сада и нови мост растеретити саобраћај у том граду, али и променити амбијент града.
Истакао је да су у Новом Саду до пре неколико година сређивали мостове који су урушени у НАТО агресији, а да данас држава у том граду гради чак два нова моста.
"Радујем се свим оним најавама које су нам презентовали кинески партнери, радови ће ићи одличном динамиком и брже него што јавност очекује", рекао је Вучевић.
Указао је да је потписивање данашњег Меморандума са кинеским партнерима још једна потврда о челичном пријатељству кинеског и српског народа.


Извор: Танјуг