Вести

ВУЧЕВИЋ: БИТИ ОДГОВОРАН, ПРИДРЖАВАТИ СЕ ПРОПИСАНИХ МЕРА

Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, и представници новосадског Удружења угоститеља и тржних центара, апеловали су и данас на грађане да у циљу спречавања ширења корона вируса буду одговорни и придржавају се прописа како би се избегло увођење рестриктивних мера.

"Треба да сачувамо здравље и економију града, и зато прописи морају да се поштују - ко иде у тржни центар треба да носи маску, а у кафићу мора да се седи како је назначено", рекао је Вучевић.

На састанку је оцењено да је од великог значаја да, у складу са током епидемиолошке ситуације, градска управа и сви привредни субјекти заједнички предузму све мере у вези са дезинфекцијом објеката и спровођењем одлука које су на снази.

Вучевић је нагласио да је важно да научимо да живимо са чињеницом да је у целом свету присутан поменути вирус који неће нестати преко ноћи, али да то никако није мирење са стањем, већ позив на опрез, одговорност и борбеност.

Вучевић је оценио да је цело човечанство на великом испиту.

"Нема економије без здравих људи, али ни здрави људи немају ништа од тога ако уништимо економију. Зато морамо бити дисциплиновани, одговорни и савесни", рекао је Вучевић.

Извор: Танјуг