Вести

Председник Покрајинског одбора "Двери" Радош Пејовић прешао у СНС

Донедавни председник Покрајинског одбора Покрета „Двери“ Радош Пејовић, прешао је у Српску напредну странку. Потпредседник Скупштине Војводине Дамир Зобеница, који је новом члану у име СНС-а пожелео добродошлицу, рекао је да ће Пејовић највероватније бити задужен за јачање породичне политике у будућем сазиву извршне покрајинске власти.

„Желимо да покажемо како СНС размишља и види политику у Србији у 21. веку, свесни смо да постоје људи који имају одређене квалитете и знање, који покривају неке области где можда ми нисмо ушли у толику дубину. Потпуно је природно да они, када схвате да је немогуће у политичком деловању и годинама проведеним у опозицији да остваре неке циљеве који су на опште добро, покушају то да остваре из позиције власти. Управо је то случај са Радошем Пејовићем", каже Зобеница.

„Срећан сам што могу да кажем да ћемо сасвим сигурно у извшној власти, највероватније на покрајинском нивоу да укључимо Пејовића да се испред СНС-а бави темом породичне политике“, додао је он. Радош Пејовић, већи део живота посветио је породичној политици и како каже, уверен је да ће својим знањем и искуством допринети јачању улоге породице у друштву.

„Дубоко верујем да на данашњи дан почињемо са једном новом друштвеном, политичком, породичном ером, за почетак на нивоу Војводине, а надам се и касније и шире. Веома сам радостан што ће читав мој живот, све оно што сам улагао све ове године, напокон доћи и до своје реализације, а то је да породица дође у центар друштвено-политичких дешавања“, казао је Пејовић.

Наводи и да му је веома драго што ће се породична политика наћи у институационалним оквирима.

„Породичном политиком бавио сам се и политички и из угла НВО, из свих сектора сам повукао оно што је најважније, и даћу све од себе да породица дође на прво место. Веома сам захвалан водећим људима из АПВ, који су препознали важност породице и пружили подршку да ова тема буде међу првима којима ћемо се бавити након формирања извршне власти“, рекао је Пејовић.

У Србији је дошао тренутак за помирење, за време друштвене и политичке стабилизације, и позив СНС доживљавам као позив на добро, наводи Пејовић.

„Ово није питање једне странке и човека, ово је питање свих нас, и то је доказ да се ствара једна потпуно нова клима где ми који смо читав живот посветили одређеним областима да добијемо шансу да то спроведемо, највише због наше деце. Потрудићу се да све своје знање уложим у ово, ја о томе сањам. Имам два сна: да се Срби уједине и да породица дође на прво место“, додао је он.

У свом будућем деловању најављује и умрежавање организација које се баве темом породичне политике.