Вести

Нова музичко-балетска школа у Новом Саду

НОВИ САД - Изградња нове музичко-балетске школе у Новом Саду, започете маја 2016. године, приводи се крају, а РТВ у емисији "Град и ми" ексклузивно објављује снимке из ове школе у коју је из градског буџета инвестирано 2,7 милијарде динара до сада.

Импресивна концертна дворана школе, која је готово завршена, је прва права концертна дворана коју добија град, каже градоначелник Вучевић, уз објашњење да је Балетска школа подстанар у објектима Јеврејске општине, а Музичка школа "Исидор Бајић" подстанар у згради која је враћена Римокатоличкој цркви. Овим скупим објектом од 14.000 квадратних метара, у који је до сада град уложио 2,7 милијарди динара Нови Сад добија простор у коме ће моћи да вежба и наступа више од 2000 ђака музичке и балетске школе и преко 300 њихових наставника, али и велике домаће и светске музичке звезде.

"Ово толико добро изгледа да не могу да сакријем емоције. То је улагање у будућност, верујем да ћемо веома брзо, већ током 2021. године имати концерте и наступе", рекао је Вучевић.

Вучевић је, уз процену да ће за завршне радове бити потребно још око 350 милиона динара, рекао да ће ово можда бити најскупља, али и најсавременија музичка школа Србији, урађена по светским стандардима.

Овај објекат, каже Вучевић, надилази средњошколску установу, ту ће бити база за рад са нашим музичким талентима, али и магнет за многа позната имена из света музике и балета, који ће допринети афирмацији Новог Сада, и новац уложен у њега "апсолутно није бачен новац".

Градоначелник Вучевић је са екипом РТВ-а обишао и отворене базене на СПЕНС-у, чија је реконструкција у току. Ванредно стање због короне је за неколико месеци одложило радове на њиховој обнови, али ће, како каже градоначелник, до септембра обнова базена бити завршена. У овај пројекат Република је уложила 75, Нови Сад 38 милиона динара, а биће потребно још 70 милиона за филтере.

Пошто се одустало од идеје да СПЕНС буде срушен, његова обнова је у ушла у пројекат "Србија 20-25", као пројекат од националног значаја, у који ће бити уложено 30 милиона евра, рекао је Вучевић, најављујући да ће посао на обнови СПЕНС-а потрајати наредне 3-4 године.

Извор:РТВ