Вести

Милош Вучевић: Ситуација са коронавирусом у Новом Саду се стабилизује

Говорећи о епидемиолошкој ситуацији у Новом Саду, градоначелник каже да се она стабилизује и да прелази из неповољне у нестабилну.

- Не можемо рећи да смо завршили са вирусом. Имали смо негативан тренд од половине јула до почетка августа, али се ситуација сада нормализује. Имамо мањи број прегледа и сваки дан имамо већи број отпуста него пријема, што значи да долази до релаксације притиска на здравствени ситем – каже Вучевић.

Додаје да није реално да базени остану отворени, мада Штранд функционише јер има капацитете и инфраструктуру да прими већи број људи.

Обилазница око Новог Сада најважнији инфраструктурни пројекат

Када је реч о инфраструктурним пројектима у Новом Саду, Вучевић каже да се свакодневно отварају нова градилишта, а да она која већ постоје увелико раде.

- Град је сада најраскопанији после избора, а кључни пројекат нам је обилазница са мостом око Новог Сада која ће растеретити западни улазно-излазни правац и којом ће град добити четврти мост. Ово је капиталан пројекат, проглашен је за пројекат од националног значаја и у рангу је са ауто-путем Милош Велики, као и са Моравским и Фрушкогорским коридором – каже градоначелник Новог Сада.

Подсећа да се гради и брза пруга Београд-Нови Сад, којом ће се од града до града стизати за пола сата.

- То је фантастичан пројекат! Биће пријемчивије ићи возом него колима, а најмодернијом пругом се стиже за час. Наша два највећа града ће кроз овај пројекат бити никад ближе један другом и очекујем да пруга буде готова на јесен следеће године – каже Вучевић.