Вести

МИЛОШ ВУЧЕВИЋ: Само је кампања СНС била позитивна

Градоначелник Новог Сада и високи функционер Српске напредне странке Милош Вучевић у последњем предизборном интервјуу поручује да очекује победу СНС.Ипак, упозорава и да је утакмица завршена онда кад судија одсвира крај.

Како каже наш саговорник, кампања није била лака због специфичних околности у којима се одвијала.

*Изборна кампања је на самом крају, како је оцењујете и шта очекујете од избора у недељу?

- Очекујем победу, наравно. Али утакмица је добијена тек када судија одсвира крај. Нису нас уљуљкали резултати истраживања и оне оцене како је унапред познат победник избора јер смо свесни да би се сви за секунду ујединили да сруше Александра Вучића и СНС. И на овим, као и на свим претходним изборима сви иду против нас. Ово је за нас једна тешка кампања, не само због специфичних околности у којима се дешава већ зато што је свака кампања тешка за оне који пред грађане излазе са озбиљним резултатима и кандидују озбиљне програме.

*Да ли се слажете с оценом да је ово била најмирнија кампања до сада и да је много бурније било на опозиционој бојкоташкој сцени, где су свађе биле, такорећи, свакодневне?

- Не. Сви су гађали СНС, на разне начине, а сад су за то имали простора више него икада. Медији су отворенији него икад, а видите да у њима има најмање представника СНС. Другима је очигледно све дозвољено - и да прекрајају границе Србије, и да износе лажи и увреде на наш рачун. Погледајте чиме се баве медији које финансирају и контролишу ти које помињете. Прате, шпијунирају и цртају мету на челу сину председника државе. Кажите ми где то има? Једино смо ми водили мирну и позитивну кампању, нисмо вређали ничију децу, нисмо правили спотове и документарце са темом нечије ружне прошлости. Колико год смо имали простора, представљали смо наше резултате, промовисали програм и младе људе на нашим изборним листама који имају велики потенцијал и сигуран сам да ће унети нову енергију на српску политичку сцену.

*Како уопште после свега видите идеју бојкота?

- Од кога је и не чуди како је прошла. Бојкот је потпуно депласирана прича. Поништили су га они који су га прогласили јер директно или индиректно учествују на изборима. Чињеница је да има 21 проглашена листа на изборима за Народну скупштину и на стотине локалних листа на изборима за одборнике у скупштинама градова и општина. И то потврђује да је бојкот промашена тема.

*Медији вас помињу као једног од кандидата за премијера. Како се осећате кад прочитате тако нешто?

- Сваки пут дајем исти одговор, СНС није странка која се бави кадровањем по кладионицама и у медијима. Све иде неким својим редом. Сада смо потпуно посвећени кампањи, а кад прође 21. јун, биће отворене и друге теме, па и те кадровске. Зашто треба заокружити број 1

*Наведите нам три главна разлога због којих би на републици, али и на локалу, грађани требало да заокруже број 1?

- Зато што је једино Српска напредна странка гаранција будућности. Грађанима смо показали да смо спремни и способни да земљу изведемо из економског беспућа, да једнако снажно развијамо и њену привреду и међународни углед, уз очување мира и стабилности, који су основа гаранције будућности. Србија не сме да стане, а једино СНС, предвођен нашим председником Александром Вучићем, има ту снагу да даље развија економију која аутоматски подиже све стандарде. Заокруживање броја 1 је заокруживање будућности Србије, земље просперитета у којој више нико не брине да ли ће имати посао и моћи да прехрани породицу, земље из које се више не одлази, већ се у њу враћају и они који су некада отишли трбухом за крухом. И председник Вучић је јасно поручио да у Србији коју ми градимо нико неће бити запостављен и заборављен.

*Ко би могао бити најпријатније, а ко најнепријатније изненађење избора?

- Не би био ред да кваримо изненађење. Неко нуди изненађења и комбинације, а СНС нуди одговорност и стабилност.

*Иза вас стоје озбиљни резултати у Новом Саду у протекле четири године. На шта сте најпоноснији?

- Протекле четири године су наставак изградње једног новог Новог Сада на темељима које смо поставили пре осам година, када је СНС преузео власт у граду. Одржали смо финансијску стабилност и новац Новосађана усмерили искључиво на развојне пројекте, померили смо стандарде у свим областима живота и позиционирали наш град као једно од најпожељнијих места и за улагање капитала и за туристичке посете. Остаће забележено да је Нови Сад доживео највећи инвестициони циклус у својој новијој историји. Имамо нови Жежељев мост и припремо се за изградњу следећег, нове булеваре и путеве, комуналну мрежу, нову музичку и балетску школу, вртиће, школе.. Незапосленост је испод девет одсто, а демографска слика све боља. Све ове године смо на најбољи начин представљали своју земљу и на понос свих грађана Србије понели титуле Омладинска престоница Европе и Европска престоница културе.

*Председник Вучић поручио је да нам је потребна изразито јака влада јер нас очекују тешки притисци везани за Косово. Како видите такву поруку?

- Управо како је и речено. Изузетно је важно да Србија настави снажно економски да се развија, за шта нам је потребна јака влада која може да, у пуном капацитету, настави спровођење програма "Србија 2025". Јака економија и јака Србија гарант су јаке преговарачке позиције јер такву Србију међународна заједница посматра другим очима. Сад је то потпуно другачија визура, а не као некад кад су нас посматрали као сиромашну земљу и монету за лако поткусуривање.

Извор: Телеграф