Вести

Милош Вучевић: Не размишљам о пресељењу у Београд

Вучевић: На Председништву СНС нисмо причали о именима за шефа владе али логично је да Ана буде један од кандидата. Милош Вучевић, први човек Новог Сада и потпреседник СНС, изјавио је да се на Председништву странке није причало о кадровским решењима али да ће све бити познато у наредне три недеље.

Вучевић је гостућући у вестима телевизије Прва говорио о односима са коалиционим партнерима, али и детаљима са недавно одржане седнице Председништва СНС.

Не размишљам о пресељењу у Београд.

Вучевић каже да није био шеф делагације листе “За нашу децу“ на разговорима код председника Србије, већ само један од представника.

- Разговарали смо пре свега о теми која се тиче формирања нове Владе али и свим актуелним темама. То што сам можда давао изјаву или седео на централном месту не алудира на било шта друго. О кадровским решењима нисмо причали ни код председника Републике али ни на Председништву СНС.

На питање хоће ли се преселити у Београд и да ли му је Нови Сад постао мали, Вучевић одговара:

- Не може мени бити мали Нови Сад. То је мој град, са којим већ 46 година плешем танго. Ако ми алудирамо и апострофирамо мој посао као градоначелника изузетно сам задовољан резултатима које смо остварили у претходних осам година, нарочито у економском погледу које су потпуно промениле слику српске Атине. Али има и пуно изазова. Не размишљам о пресељењу и веома сам срећан и поносан што сам градоначелник Новог Сада, потредседник СНС али пријатељ Александра Вучића – нагласио је Вучевић.

С Вучићем причам често и данас смо разговарли телефоном

Одговарајући на питање да ли је разговаро са Александром Вучићем о томе где га он види у будућности, Вучевић каже:

- Разговарам често. И данас сам телефоном разговаро са Алексадром Вучићем али не би било коректно да говорим о кадровским решењима. Одлука о томе је пред нама у наредне две-три недеље. И то није никаква игра нас СНС са јавношћу и са медијима да стварамо тензију, а ситуација је проста јер имамо апсолутну већину. Просто пред нама је веома одговоран задатак када добијемо владу која ће се борити за интерсе грађана Србије не ради реда и про форме, већ суштински да добијемо борбену добро организовану мобилну и јединствену владу која ће добро дефинисати шта су приоритети. То треба да буде Влада која ће бити партнер с Председником Републике. Чека нас наставак борбе против ковида, економска борба против свега што је проузроковао ковид, питање регионалне стабилности , да влада буде подршка председнику везано за наставак дијалога с Приштином истакао је.

Осврћући се на изјаву премијерке Ане Брнабић да СНС да два кандидата за шефа влада и да је она једна, Вучевић одговара да то ко је други кандидат ипак питање за њу.

- Заиста не знам ко је други кандидат. О томе нисмо причали на председништву странке . Нисмо причали ни о једном имену. Али ако мене питате, немам проблем да кажем да је за мене сасвим логично да Ана Брнабић буде један од кандидата.

На председнишву СНС гласао сам за коалицију.

Када је реч евентуланим коалиционим партнерима у СНС у новој влади Вучевић каже да не треба искључити да у пре дњима четири опције коју је већ помињао председник Вучић.

- Опција је коалиција са СНС, затим СПАС-ом, концентрациона влада или само са мањинама. Као што је рекао и Вучић на предесдништву је буквално било подељено мишљење. Али не само у СНС и у председништву смо се изјашњавали појединачно. Немамо јединствен став што додатно указује колико је тешка одлука председника да изабере мандатара. На питање новинарке за кога ће он гласа јер је премијерка изјавила да је гласала за владу са мањимама, Вучевић је дипломатски одговорио да је гласао за коалицију не откривши са ким.

Ипак Вучевић је подвукао да је СПС странка која је најдуже на власти у Србији .

- Када се доносе одлуке о парнерима у влади није питање само квалитет. Треба направити шири друштвени фронт и у одбрани Србије и националних али  и економских интереса . Пред нама је неспорно један изазован период, то није нека мантра која се понавља. Притисак око Косова и Метохије ће само да расте, неће да спласне , борба против короне. За мене није лоше да имамо више партнера, али не значи да је то прихватљив или једино прихватљив аргумент. Али аргумент је и да је једна листа добила апсолутну већину два милиона гласова, огроман број посланичких мандата- нагласио је Вучевић додајући да иака дође до неке од коалиције учешће СНС ће бити сигурно веће.

Извор: Курир