Вести

МИЛОШ ВУЧЕВИЋ: Најавио промене у СНС и лепши Нови Сад

Нови Сад је град који се најбрже развија од свих европских градова његове величине, да ли исто то мисле Новосађани и са којим проблемима се суочавају?

Како стоје са вакцинацијом, да ли ће до краја 2021. године бити готова брза пруга, када ће се од Београда до Новог Сада стизати за 25 минута?

Које промене можемо да очекујемо у СНС и како су чланови странке дочекали вест о уједињењу са СПАС Александра Шапића?

Одговоре на ова питања даје гост "Усијања" Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада и потпредседник СНС.

"Говорио сам у контексту последње две велике инвестиције, али и целог амбијента који је потпуно поромењен од оног што је било последњих десет година. У контексту изградње нове болнице, опште градске болнице коју Нови Сад никад није имао и почетак радова на Фрушкогорском коридору", започео је Вучевић.

- То су велике инвестиције које су дуго планиране, али је било потребно лидерство, стабилност државе, верујем у лидерство, снажни лидери праве замајац, каже Вучевић.

- Треба омогућити свима који се нису вакцинисали то ураде, постоји један део становништва који се не вакцинише. Направили смо мобилне, летеће екипе, да обилазимо разне делове граде. Свако би требао да буде мотивисан заштитом сопственог здравља, да чува животе својих суграђана и породице, а и то је подршка држави.

- Не видим град од пола милиона становника који има динамичнији развој, то је потпуна промена амбијента, из једног губитничког успаваног града, дошли смо до великог напретка. Увек има критика и незадовољних, људ очекују да све решите, а ја верујем у свакодневни рад, грађани се никад не опредељују на основу резултата из претходног периода већ ко им нуди сигурнију будућност а памте шта је урађено а у Новом Саду се тешко добија аплауз.

- Верујем у одговорно и стратешко вођење града, у поетку сви велики пројекти немају подршку. Брза пруга је почетак стварања велике конгломерације између Београда и Новог Сада и једног таквог региона као што је Срем, то је најбољи регион за развој у Србији. Брза пруга ће бити огроман потенцијал.

- Мој посао је да будем и у канцеларији и на терену. Не можете да се определите само за један вид комуникације, а ја се много боље осећам када изађем из канцеларије. У СНС сам од оснивања и проишао сам све нивое, многи не разумеју шта су месни одбори, а многи не разумеју шта је то. Скидам капу свим нашим председницима месних одбора.

- Процењено је да постоји доста тачака које повезују СНС и СПАС и оцењено је да потенцијал спајања може бити на добробит и за Србију, да би се добила још једна снажнија организација која гарантује и стабилност Србије, а онда ће највиши страначки органи у СНС и СПАС одлучивати о томе. Ми смо по питањима коалиције на изборима имали неслагање, а овај пут је било једногласно. Ако мене лично питате, то је добро за СНС и за Србију. Ако не буде добро за обе странке онда то неће бити добро за Србију. Али то није готова ствар још, евентуални договор ће морати бити образложен. За мене ова идеја није била изненађење.

- Природни поцес је да странка бира нове људе и да показује да је принцип променљивости основа сваке организације, мора се пружити прилика новин људима да напредују, не може све да се зацаментира, то би била врло лоша порука за грађана и гласаче, неки су грешили, неки нису постигли добре резултате. Они који су грешили отићи ће у клупу за резерве, сви смо нешто грешили само је питање интензитета грешке.

- Ми смо били променили 6 председника општина у Војводини за време њиховог мандата. На конгресу ћемо видети ако је неко радио против председника или страначке политике. Немамо сви исти доживљај политике. Председник неспорно има највећи ауторитет и легитимитет, и популарнији је од странке, али се неретко у странци чују врло опречна мишљења. Али политика је груб спорт. Са свим изазовима СНС је најбоља политичка организација, која је донела велике промене.

Извор: Курир.рс