Вести

ГРАД НОВИ САД ПОДСТИЧЕ САМОЗАПОШЉАВАЊЕ ЖЕНА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучеви уручио је уговоре женама са територије Града Новог Сада којима су одобрене субвенције за самозапошљавање на основу Јавног позива за доделу субвенције у 2021. години. У циљу подстицања женског предузетништва, средства у износу од 15 000 000 динара су одобрена за 52 незапосленe женe које се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање у Новом Саду.

- Последњих шест година Град Нови Сад ради на томе да оснажи женско предузетништво. На почетку је интересовање било мало, а сада је све више одважних жена које аплицирају за субвенције са својим бизнис идејама. Честитам им на томе што су храбре да крену да отварају своје приватне послове, а посебно на томе што су одлучне да то раде у овим изазовним временима. Срећан сам што Град има снаге да и у доба пандемије опредељује средства за ту намену и увек ћемо бити ту да дамо иницијалну снагу нашим суграђанкама за почетак предузетничког посла. Тежићемо да издвајамо све више средстава, с обзиром на то да и интересовање за субвенције расте. Широк спектар послова је обухваћен кроз ову подршку, а надам се да ћемо се виђати сличним поводом и у наредним годинама, јер свака од ових предузетница има шансу да настави да конкурише за грантове за проширење посла и за отварање нових радних места - рекао је градоначелник Милош Вучевић и пожелео предузетницама срећу и успех у пословању.

У име жена предузетница на пријему у Градској кући обратила се госпођа Ружа Зракић која је за започињање свог бизниса добила износ од 300 000 динара за пружање услуга тапацирања намештаја.

- Ове године сам први пут конкурисала за субвенцију и веома сам срећна што сам је и добила. То ми веома много значи, као и свим присутним дамама. Захвалне смо Граду Новом Саду на пруженој подршци, јер нам је та помоћ драгоцена, с обзиром на то да смо све кренуле од нуле. Трудићемо се, не само да опстанемо, већ и да нешто створимо, да растемо и напредујемо - рекла је Ружа Зракић.

Нови Сад, 9. септембар 2021. године