Вести

Александар и Андреј Вучић нису имали контакт са Колувијом!

Поводом кривичне пријаве коју је 9. децембра прошле године Милош Вучевић поднео против Александра Вучића, председника Републике Србије, и његовог брата Андреја Вучића, огласило се Тужилаштво за организовани криминал.

Тужилаштво за организовани криминал саопштило је да не постоје основи сумње да су Александар и Андреј Вучић били у било каквом контакту или комуникацији са Предрагом Колувијом, власником пољопривредног добра "Јовањица" на којем је пронађена велика количина марихуане. Тужилаштво додаје да не постоје основи сумње да су председник и његов брат помагањем или на други начин учествовали у кривичном делу које се Колувији ставља на терет.

Одговарајући на кривичну пријаву коју је против председника Србије и његовог брата Андреја поднео градоначелник Новог Сада и високи функционер СНС, Милош Вучевић, Тужилаштво је утврдило да не постоје основи сумње да су Александар и Андреј Вучић извршили било које кривично дело за које се гоњење предузима по службеној дужности.

Тужилаштво додаје да на основу података из телефона и СИМ картица Предрага Колувије није утврђен ниједан контакт са Андрејом и Александром Вучићем.

- Наиме, из извештаја о прикупљању података из мобилних телефонских уређаја и СИМ картица одузетих од окривљеног Предрага Колувије, сачињеног од стране Службе за специјалне истражне методе МУП Републике Србије, аквизицијом меморисаног садржаја као и садржаја свих инсталираних апликација за комуникацију путем Интернета, произилази да није утврђен ниједан контакт са Александром Вучићем и Адрејем Вучићем, нити да се комуникације које су остварене 13. и 14. новембра 2019. године путем мобилне мреже или Интернет апликација могу довести на било који начин у везу са Александром и Андрејем Вучићем - наводи се у саопштењу Тужилаштва за организовани криминал.

Полиција је на пољопривредном добру "Јовањица" у близини Старе Пазове пронашла илегалну лабораторију за производњу марихуане у вештачким условима. Заплењено је 649,4 килограма осушене марихуане и 65.581 стабљика ове опојне дроге у сировом стању, тежине скоро четири тоне.

Извор: Informer.rs