Саопштења

Вучинић: Лажи и измишљотине које шири опозиција

Обезнањена бруталним поразом који је претрпела 2. јуна, уместо да преиспита себе, зашто су јој грађани тако одлучно окренули леђа, опозиција наставља да шири лажи и клевете. У недостатку храбрости да погледају истини у очи да им Новосађани не верују, они покушавају да алиби за свој пораз и бесмисао своје политике нађу у гомили нових лажи и бесмислица. И оптужбама против Српске напредне странке. То су очајнички потези политичара које не могу да прихвате пораз, који не могу да се помире с чињеницом да их грађани неће.
Лингвисти и филозофи тврде да говору претходи стварни процес мишљења. Опозиција је успела да их демантује. У њиховом случају процес мишљења не постоји. Ни данас, нити генерално. Све што су икад изговорили била је гомила небулоза, у које ни сами не верују.
Међутим, ниједна лаж не може да поништи чињеницу да је листа „Александар Вучић – Нови Сад сутра“ освојила готово 48.000 гласова више од 12 странака опозиције, окупљених око листе „Удружени дилетанти Новог Сада“.
Нема тог очајања нити патологије која може да превиди очигледно. Нешто друго је у питању. Све до недеље 2. јуна, док им грађани нису порушили кулу саздану од измишљотина и лажи, видели су себе на функцијама и у фотељама, које обожавају као врховно божанство слободе. Нападима и лажима против Српске напредне странке опозиција покушава да прикрије међусобни сукоб око плена. Јер, плен је циљ њиховог бављења политиком, а 21 мандат не може да задовољи апетете 12 неспојивих политичких странака и организација.
За ранац који су пронашли, нека не питају Српску напредну странку, нека се Погачар обрати самом себи, или анархистима Брајану Брковићу, али и старим преварантима попут Боре Новаковића, Лиге, ДСС-а и Покса, они знају све врсте превара, махинација и малверзација и знају из чијег ормана су ранац извукли и донели да би креирали своју лаж о наводним бирачким списковима. Та превара је толико провидна да у њу не верују ни они који су је осмислили.
Новосађани су недвосмислено огромним бројем гласова јасно рекли да верују политици Српске напредне странке и њених партнера. Новосађани су јасно поручили да желе Нови Сад који се гради и развија и да не желе да их воде странке којима је претварање цркава у пабове, затварање фабрика, отпуштање људи и пљачка буџета једини смисао бављења политиком.
СНС ће наставити да води Нови Сад путем успеха, а опозиција нек остане одана својој бестијалној посвећености измишљотинама, биће још убедљивије поражени на изборима 2028. године.

Нови Сад, 4. јун 2024. године