Саопштења

Још једна у низу лаж Боре Солунца

ОДГОВОР ГРАДСКОГ ОДБОРА СНС НА ЛАЖИ ИЗНЕТЕ ТОКОМ ЈУЧЕРАШЊЕ ТРИБИНЕ O „НОВОМ САДУ НА ВОДИ“ БОРИСЛАВА НОВАКОВИЋА

У организацији потпредседника Народне странке Борислава Новаковића, a у присуству неколико десетина неуспешних бојкоташа избора, у близини Бродоградилишта синоћ је одржана трибина о „Новом Саду на води“ током које је изречен велики број нетачних информација у вези са Планом генералне регулације приобаља на левој обали Дунава у Новом Саду. Због истинитог информисања грађана, што није обичај Боре Солунца, Градски одбор Српске напредне странке у саопштењу које следи објављује детаље поменутог плана, чијом реализацијом ће профитирати Новосађани и гости нашег града, али и држава Србија.

На подручју бродоградилишта које представља ругло Српске Атине, али и само 2% укупне површине Плана генералне регулације приобаља, биће изграђен стамбено—пословни комплекс. У оквиру њега објекти туристичко-пословних садржаја који ће бити отворени за посетиоце, кориснике и станаре. Комплекс би био повезан са једне стране са шеталиштем на насипу, а са друге, са Рибарским острвом и Каменичком адом.

Спортски комплекс површине 7200 м2 био би јавне намене. На површини од 32.000 м2 било би уређено шеталиште и бициклистичка стаза, са озелењеним и партерно уређеним просторима. Овакав план чини да простор око садашњег бродоградилишта буде доступан грађанима током целе године, а тиме се доприноси и економском ефекту комплекс Каменичка ада.

Површине под шумом на простору Каменичке аде биће повећане са 24 на 38,62 хектара, што чини 61% целокупне површине коју обухвата План. Посебна пажња посветиће се очувању станишта птица.

На Каменичкој ади планирана је градња хотела са конгресним центром, отвореним и затвореним спортским теренима, од којих ће многи бити у служби здравственог туризма.

Нова веслачка стаза заузимаће 6+2 траке (за тренинг) по ФИСА стандардима за највећа европска и светска такмичења. Плажа уз веслачку стазу заузимаће 130.000 квадратних метара и биће изграђена у брањеном подручју, за разлику од садашње. Биће изграђени и културни садржаји у павиљонским или у оквиру јединственог објекта.

Уместо застареле, Нови Сад ће коначно добити модерну марину са акваторијем, површине 104.000 квадратних метара.

Што се тиче обале Дунава она ће бити утврђена, а читаву тај део обале пратиће шеталиште.

На овај начин Нови Сад ће се сврстати међу градове са најмодерније уређеним приобаљем. Град који има најлепшу плажу на Дунаву, заслужује тако нешто, што ће се вишеструко исплатити грађанима, спортистима, рекреативцима, гостима града и држави. Новаковићу и његовим коалиционим партнерима „боде очи“ највише то што од овог и ниједног пројекта од одласка са власти до данас нису и неће имати личне користи, јер је то једини разлог њиховог бављења политиком. Због тога сваки пројекат дочекују са неаргументованим критикама и подсмехом. Српска напредна странка и овог пута истиче да никакав Бора Солунац и сличан људски талог неће стати на пут развоју Новог Сада. Била би срамота да група пропалих и исфруструраних бивших политичара промарксистичке оријентације уништи будућност новосадске младости.

Нови Сад 15. септембар 2020.године