Саопштења

Бруталан и рушилачки напад на јавну имовину од стране опозиције

Овим путем обавештавамо све медије и све надлежне институције Републике Србије, поготово Мисију ОДИРа, да је дана 02. јуна 2024. у временском периоду око 13 часова група лица извршила бруталан и рушилачки напад на јавну имовину Новосадског сајма и то на просторије које је легално и легитимно закупила Српска Напредна странка а на којој локацији се налази кол центар ове странке. Овај кол центар ради и функционише традиционално на овој локацији што је опште позната ствар више година и послује потпуно у складу са свим Законским прописима Републике Србије.
Вандали и криминалци, њих око 100, покушали су да провале у предметне просторије и том приликом су разваљивали врата, и уништавали све пред собом. Предвођени Мишом Бачуловим, Брајаном Брковићем и Мираном Погачаром исекли су струју у предметним просторијама на Новосадском сајму и на тај начин угрозили животе свих присутних на преметној локацији што је директан терористички чин и уништавање електродистрибуционе мреже Републике Србије.
Предметни простор закупљен је у свему у складу са Законом о финансирању политичких активности Републике Србије потпуно у складу са овим Законом. Као доказ томе прилажемо копију Уговора за закуп сала у Конгресном центру Новосадског сајма који простор је легално закупила Српска напредна странка Градски одбор Нови Сад.
Упозоравамо надлежне институције и општу јавност, као и представнике међународних организација, нарочито Канцеларију ОЕБСа за демократске институције и људска права да је у Новом Саду тренутно на снази бруталан напад на грађане и имовину Републике Србије и захтевамо да се са овим криминалним активностима престане одмах и да институције заштите грађане.
Будући да је СНС оваквим дивљаштвом онемогућена да спроводи потпуно закониту активност рада кол центра обавештавамо јавност да ћемо ради заштите живота наших грађана и имовине Републике Србије обуставити рад кол цента СНС на предметној локацији уз апел да вандали ни случајно не покушају да угрозе животе наших активиста. Такође тражимо да тужилаштво хитно реагује и заштити грађане Републике Србије од дивљака и криминалаца предвођених насилником Бачуловим, Брковићем и Погачаром.

Нови Сад 02. јун 2024.године