Вести

Новаковић би био главни јунак беле књиге новосадског криминала

Кад би се правила бела књига новосадског криминала, без имало сумње њен главни јунак био би пропали политичар и осведочени вишеструки преступник и повратник у чињењу кривичних дела Борислав Новаковић. Тај и такав Новаковић, који је до гуше огрезао у киминал, без имало стида напада породицу Александра Вучића, и председника Српске напредне странке Милоша Вучевића. Новаковић погрешно верује да су заборављена његова недела, и нада се да ће народ поверовати у његове лажи о председнику државе и председнику најснажније странке у Србији.

Али, неће му поћи за руком. Грађани знају да је све што Новаковић каже гомила бестидних лажи и превара. Народ зна да је све што је Новаковић у политици извео, урадио на превару. Почео је тако што је преварантском руком, дугом 506 километара, гласао за Закон о раду, иако се у том тренутку налазио у Солуну. Наставио је тако што је као председник Скупштине града, заједно са осталим одборницима Демократске странке, којој је тада припадао, званично изгласао одлуку да су мафијашке лицитације уз помоћ пиштоља легалне и легитимне. О томе постоје стенограми у Скупштини града.

Свој криминални врхунац достигао је кад је украо 4,5 милиона евра од грађана Новог Сада на градњи Булевара Европе. Затворске казне се ослободио не тако што је доказао да није крив, већ се позвао на правни институт да је за исто дело већ осуђен у прекршајном поступку. Тај модус операнди био је изум криминалног клана ком је Новаковић тада припадао. Пријављивали су себе за прекршаје да не би могли кривично да одговарају. Доказ његове покварености и криминалног ума јесте чињеница да је чак осам пута прекршајно кажњаван због намештања тендера. Криминалом се бавио и када је годинама примао плату иако годинама није долазио на посао.

Криминалом се бавио и кад је физички насрнуо на полицију у Врбасу. Криминалом се бавио и кад је са својим сином разбијао просторије Српске напредне странке у Новом Саду.

У његово време Новим Садом су харали кланови. "Ветернички". "Земунски". Отмице, изнуде, убиства, улична разбојништва била су свакодневна појава.

Осведочени крадљивац народних пара, који је на превару избегао правду, узалуд се служи лажима. Грађани знају истину. Знају ко је Нови Сад и Србију био довео до просјачког штапа а ко је Србију и Нови Сад спасао из руку криминалне хоботнице којој је Новаковић припадао. Новосађани знају да им се у Вучићево време просечна плата повећала са 400 на 950 евра. Новосађани знају да ће 2027. имати просечну плату већу од 1.400 евра. Новосађани знају да им то обезбеђује политика Александра Вучића и Српске напредне странке коју предводи Милош Вучевић. Новосађани не гласају и неће гласати за лажове попут Новаковића већ за свој "Скок у будућност" са Српском напредном странком.

Члан Извршног одбора Српске Напредне странке Дина Вучинић

Нови Сад, 2. март 2024. године