Вести

Уплашен да ће нестати с политичке сцене Ђилас измишљотинама обезбеђује алиби за насиље које спрема

Уплашен да ће на пролеће следеће године заувек нестати са политичке сцене, најзбезнадежнији губитник српске политике Драган Ђилас покушава да лажима, измишљотинама и претњама одложи, или бар успори свој коначни и потпуни крах. Небулозним изјавама о криминализацији Новог Сада и лажним оптужбама о наводним везама градоначелника Милоша Вучевића с особама из криминалног миљеа,профитер Ђилас, ког сви Новосађани и сви грађани Србије доживљавају као симбол бахатости, криминала, корупције и загриженог борца за уназађивање сопственог народа и државе, покушава да ретушира своју криминалну политичку прошлост.
Дрзник нечисте савести, који се фотографисао са криминалцима а у државне институције упадао са моторном тестером, оптужбама на рачун градске власти и градоначелника Вучевића покушава да застраши Новосађане, да им утера страх у кости. Ђилас лажним оптужбама о криминализацији покушава да обезбеди алиби за свој план за спровођење насиља над Новосађанима који припрема његова, и партија његових пријатеља из Народне партије Вука Јеремића и Борислава Новаковића. А Нови Сад и Србија су последњих месеци, када су у више наврата разбијани и уништаване просторије СНС-а, могли да виде какву им будућност нуде Ђилас и Новаковић.
Нису грађани Србије заборавили колико је коштао моста на Ади који је Ђилас градио а нису заборавили ни како је преварант Бора Новаковић гласао из Солуна за Закон о раду и како је Боровици поклонио 4,5 милиона евра.
Јасно је. Није он забринут за Нови Сад, већ за своје милионе скривене на егзотичним дестинацијама.
Чињеница је да је Нови Сад од доласка Српске напредне странке постао град без криминалних кланова, који су га били окупирали у време док су њиме владали Демократска странка и Ђиласи његови тадашњи партијски другови, а садашњи опозициони саборци. Новосађане више нико не пресреће на улици, не отима им патике и пензије, не краде им ташне, нити продаје њихове станове. Новосађане нико не пљачка преко развојних фондова и банака, нити им изнуђује љубав према фудбалу преко папрено скупих секунди за рекламне просторе и фудбалске утакмице.
Новосађани су поносни на свој град, који је постао Европска престоница културе, Омладинска престоница Европе, ИТ центар Југоисточне Евопре. Поносни су на своје нове булеваре, нове вртиће, нове фабрике, нове школе, болнице, ауто-путеве и мостове који ће се градити. Поносни су на чињеницу да више неће бити листе чекања за вртиће. Биће поносни на своје мостове, пречистаче отпадних вода, нове паркове. И то потрврђују огромним бројем гласова које дају Српској напредној странци.
Новосађани не морају да се брину. Ђилас може само да сања о остварењу свог насилничког плана. Будући да су локални избори одржани прошле године, и да Ђилас од страха од бруталног пораза, на њима није учествовао, а да ће на парламентарним и председничким изборима који ће се одржати на пролеће Српска напредна странка однети апсолутну победу, Ђиласу преостаје само.
Дина Вучинић члана Извршног одбора Српске напредне