Вести

ВУЧЕВИЋ: ТЕШКО ЈЕ И ПОВЕРОВАТИ ШТА СЕ СВЕ ГРАДИ У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић истакао је приликом обиласка радова на проширењу Клиничког центра Војводине да му делује као нестварно када погледа шта се све гради у највећем граду северне покрајине.

"Делује за не поверовати шта се све дешава у Новом Саду. Јуче је почела изградња нове болнице која је сада Ковид, а сутра ће бити градска, а ево и пројекат који стоји деценијама коначно пуном паром иде напред и добићемо Клинички центар какав овај део Србије заслужује. Ово су велики дани за наше здравство без којег немамо будућност, а да би будућност била извеснија морамо наставити процес вакцинације. Са јучерашњим даном у Новом Саду је вакцинисано 125 000 грађана, од тога 84 000 њих потпуно. У процентима то је 39,8 посто популације, али нема стајања. Апелујем на младе и на оне између 50 и 60 година да се вакцинишу, да заштите себе и своје породице, па да се сви што пре вратимо нормалном животу", нагласио је Вучевић.

Вучевић је рекао да ће сигурнију и безбеднију будућност омогућити и бржи процес вакцинације, уз подсетник да се у Новом Саду до сада вакцинисало 125.000 људи, што представља 38 одсто популације у овом граду, али је додао да тај број треба да буде и већи.

Извор: Танјуг