Вести

Вучевић: Поносан сам на трећи мандат

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је данас да је поносан што је трећи пут на челу другог града по величини у Србији и што је тако постао трећи човек у региону, после Милана Бандића и Зорана Јанковића по броју мандата.

У трећем мандату ћу морати и сам да се променим, и да се између осталог, више фокусирам на стратешке пројекте, рекао је Вучевић који је навео и да није разочаран што није премијер или министар као што су медији месецима писали.

"Нисам разочаран, поносан сам на то, не могу да будем разочаран што сам градоначелник Новог Сада и потпредседник СНС, мени је то сасвим довољно", рекао је Вучевић и додао да није разочаран јер му те функције нико осим медија није нудио.

Коментаришући те приче из медија, Вучевић је рекао да мисли да су оне резултат тога како га људи виде на основу изјава председника да рачуна на њега.

Говорећи о великим стратешким пројектима, као што је изградња четвртог моста, а на које ће бити фокусиран, додао да мора да се направи баланс између тих највећих пројеката и малих које људима значе.

Према његовим речима, потребно је направити помак у управљању депонијом и централним пречистачем отпадних вода.

Гужве на аутопуту је оценио као добар знак, између осталог и зато што се види да смо почели да живимо са короном, јер како додаје, економија мора да се развија а људи да се крећу да постоји проток робе и капитала.

Подсећајући на најкраће црте из експозеа да Нови Сад мора да се развија, расте, предводи, буде по мери свих нас, гледа и буде виђен кроз које се, како наводи, прожимају сви пројекти, Вучевић је рекао да као велики успех види то ако у овом мандату крене изградња четвртог новосадског моста.

Изградња четвртог моста је од националног значаја и то је спајање четири новосадска булевара на будући фрушкогорски коридор са сремске стране, рекао је он и додао да верује да ће брзо почети реализација тог пројекта.

Такође, као веома важан пројекат навео је и реконструкцију Спенса. Вучевић је рекао да се данас далеко боље живи него 2012. године када је изабран за градоначелника, да су данас просечне плате у граду веће за 20.000, да је незапосленост испод шест одсто и да 27.000 људи више ради.

Подсетио је да су томе допинеле и капиталне инвестиције, да је у граду већ реализвоано шест великих инвестиција и да је циљ, да у Нови Сад стигне и велика јапанска компанија.

Извор: Танјуг