Вести

ВУЧЕВИЋ: СНС НЕ СМЕ БИТИ ЕЛИТИСТИЧКА СТРАНКА

Републичка и покраjинска влада би требало да буду формиране до средине jуна, изjавио jе jедан од четири нова потпредседника СНС Mилош Вучевић, додавши да би Игор Mировић био добар кандидат за покраjинског премиjера.

Oн jе рекао да ће за сада у покраjинскоj влади учествовати СНС и СВM, али да постоjи велика заинтересованост других странака.

Говорећи о републичкоj влади, Вучевић jе рекао да ће ускоро све бити познато.

"Идеjа да се прво конституише скупштина , након чега СНС позива друге странке коjе су заинересоване за формирање не само владе, него и политичких циљева", каже Вучевић, додавши да очекуjе да ће "неки коjи су били министри у овоj влади да буду и у овоj коjа се формира".

Говорећи о променама коjе су се десиле на седници СНС, Вучевић каже да jе идеjа била да ова странка "покаже да су промене и променљивост нешто што jе неопходно Србиjи".

"Унутар странке постоjи боjазан да део нашег чланства, део локалних функционера, опиjен влашћу не залута у jедан елитизам, и напусти концепт СНС. Tо jе пре свега народна странка и не сме бити елитистичка странка и не смемо дозволити да се деси оно што се десило ДС-у 2008. Десило се да су се потпуно отуђили од народа, и грађани су их казнили", каже Вучевић.

Говорећи о протестима на РTВ, након што jе смењен читав управни одбор и постављен нов, он каже да ти догађаjу немаjу везу са политиком.

"Смене у РTВ - никаква веза са победом СНС. Kако долазимо до те везе? Промене у РTВ су кренуле jош пре 5 месеци. Kаква политичка воља може да утиче на то? Гледам правнички, не знам како да дођем до те паралеле", каже Вучевић.

Потпредседник СНС додаjе да jе и протест због рушења у Савамали политички, иако покушава да се дефинише као грађански, пошто има "политичке циљеве".

Говорећи о променама у комуналним предузећима у Новом Саду, Вучевић каже да jе много урађено али да ниjе jош задовољан.

"Нисам комунални манекен, да кажем да jе све супер после мог мандата", каже Вучевић.

Вучевић jе рекао да ће остати градоначелник Новог Сада и поред нове фукциjе у странци.

"Претпостављам да ћу добити подршку већине одборника скупштине града. Циљ jе да завршим неке инвестиционе планове, а у међувремену бих разговарао са страначким колегама о неком ко би био следећи кандидат. После jуна 2016. се нећу више кандидовати за градоначелника Новог Сада", каже Вучевић.

Oн додаjе да постоjе кривичне приjаве против Боjана Паjтића, коjе потврђуjе наводе коjе jе износио на његов рачун током предизборне кампање.

"Шта се даље дешава у тужилаштву, ниjе питање на коjе jа могу да одговорим. Постоjе сумње да jе било кривичних дела у коришћењу пара из покраjине. Tо могу да тврдим. Да ли ће ко и када одговарати, ниjе питање на коjе неко из политике може да одговори. Aли jа могу да указуjем на очигледно кршење закона", каже Вучевић.

Вучевић такође сматра да jе цивилизациjски и нормалан потез да за 15. годишњицу убиства председника Владе Зорана Ђинђића да се подигне споменик.