Шта Пајтић крије од јавности

Из хистеричног саопштења др Бојана Пајтића види се да функционери странке која се лажно представља као “демократска” нису навикли на одговорност и критику. Пајтић самог себе хвали као великог инвеститора и градитеља; као великог послодавца који је запослио “десетине хиљада људи”. Пајтић није рекао да фабрике и новозапослени за које је капом и шаком делио паре приватницима постоје само на ТВ снимцима и у новинским чланцима – да у стварности тога нема. Пошто Пајтић нема части и образа, он неће да објасни где су милиони евра које су он и проф. др Драгослав Петровић дали приватницима у педесет предузећа да кобајаги направе фабрике и запосле људе, а сада нема ни фабрика, ни запослених, а нема ни већине фирми јер их је прогутао стечај, заједно са милионима покрајинских евра.

Ево још једног од стотина примера о којима Пајтић неће да прича, али говоре документи и закључци Извршног већа Војводине. Нека Пајтић покаже где је фабрика соларних панела у Петроварадину за коју су он и Петровић дали 400 хиљада евра из збира од свих 35 милиона покрајинских евра који су нестали у низу превара. Тамо, у Петроварадину, где нема ни фабрике, ни запослених, јасно се види да су Пајтић и Петровић, као сви преваранти - велике штеточине. Уместо да направе фабрику, увезли су гомилу јефтиних колектора из Кине за старачке домове да би фаворизовани приватник, Пајтић и Петровић мало опрали руке од масне трансакције. Пошто је тржиште засуто јефтином увозном робом, онима који би у Војводини и Србији заиста желели да покрену сличну производњу, ускраћена је свака шанса. Тако се “развијала” Пајтићева Војводина.

Пајтић се у свом саопштењу представља као уображени међународни преговарач, који са презиром прича о Бриселском споразуму. Пајтић нам није рекао да он нема никакво ни искуство, ни резултат у међународним преговорима. А како мора да је за 14 година апсолутне владавине, ипак са неким преговарао, није нам објаснио како је преговарао са приватницима о парама; није нам објаснио са киме је и о чему преговарао као председник управних одбора Развојне банке и Фонда за капитална улагања Војводине. Није нам објаснио где су паре? У Дубаију; на егзотичним острвима?

Пајтић се сетио да “дилери смењују полицајце”. Није нам рекао који су ти: да ли су то они које је распоредио у службу током последњих 14 година, да заташкавају све што су радили он и Петровић. Пајтићу смета што “неписмени докторирају”. Није нам рекао да ли у такве убраја своју жену и себе јер су обоје докторирали током Пајтићевог мандата, о чему би истраживачки новинари могли свашта да саопште. Пајтићу смета што “таблоиди васпитавају децу”. Није нам рекао да ли су то они исти таблоиди којима дели паре из покрајинског буџета да о њему не пишу истину?!

Нови Сад 24. јун 2014. године