ДВЕ ГОДИНЕ БОРБЕ ЗА БОЉИ, ЛЕПШИ И БЕЗБЕДНИЈИ НОВИ САД

Градски одбор Српске напредне странке Нови Сад данас jе организовао акциjу у коjоj су, на Kеjу жртава рациjе, активисти и функционери тог одбора разговарали са Новосађанима и делили грађанима новине коjе су штампане поводом двогодишњице промене власти у Новом Саду.

Потпредседник новосадског одбора СНС Дамир Зобеница том приликом jе рекао новинарима да jе акциjа организована на захтев чланства коjе jе инсистирало да се на таj начин одговори на акциjу Демократске странке коjа jе у исто време на истом месту, такође поводом двогодишњице од промене власти у граду, организовала перформанс коjим протестуjе због начина на коjи се води град.
"Директори jавних предузећа, народни посланици, покраjински посланици и градски одборници, од када смо дошли на власт пре две године, сваки дан су своjим народом и у добру и у злу и не беже ни од кога, не мењаjу броjеве телефона и исти су људи као што су били пре две године", рекао jе Зобеница.

Oн jе истакао да jе "заиста смешно" да Демократска странка суди о власти напредњака у предтходне две године jер, како jе рекао, "Српска напредна странка jе светла страна града и позитивна политика насупрот Демократске странке коjа ниjе ништа од тога".

Зобеница jе рекао да су напредњаци издали Двогодишњак - новине коjе су оштампане поводом две године нове власти у Новом Саду и у коjима ће бити наведено све шта jе урађено за претходне две године, а коjе ће наредних дана бити подељене свим грађанима Новог Сада.
"Иза нас стоjе дела, а не речи, господу из ДС коjи су се на своjоj акциjи скупили у огромном броjу од 25, питаjте због чега никада ништа нису штампали", рекао jе Зобеница, додаjући да ће бити пракса, све док СНС буде на власти, да се сваке године на годишњицу власти штапаjу новине у коjима ће Новосађанима бити саопштено шта jе учињено у претходних годину дана.

Потпредседник новосадских напредњака jе казао да су за СНС jедини суд грађани и да само грађани могу да их пропитуjу и очењиjу, нагласивши да су у СНС врло задовољни начином на коjи су оцењени од стране Новосађана а, како jе рекао, било jе прилика за оцењивање и у претходних неколико недеља, на изборима за месне заjеднице на коjима су напредњаци наставили тренд из марта месеца са подршком грађана од скоро 50 процената.

Зобеница jе истакао да су у СНС поносни на градоначелника Mилоша Вучевића и да му пружаjу пуну подршку да, како jе навео, и у наредне две године, до краjа мандата настави да води град у потпуно истом темпу, као што то чини од 12. септебра 2012. године када jе СНС са своjим колаиционим партнерима преузела власт у Новом Саду.
"За разлику од своjих претходника градоначелник Вучевић jе увео праксу да сваког уторка прима грађане и разговара о њиховим проблемима, да jе у увео праксу да разговара са опозиционим странкама, а када смо ми били у опозициjи тадашњем градоначелнику ниjе могло да се приђе, а камоли да се са њим разговара", рекао jе Зобеница.

Oн jе закључио да све што jе наведено преставља разлог због чега jе СНС данас организовала ову акциjу изреволтирана, "смешним потезом Демократске странке да себи да за право да било кога критикуjе".

Нови Сад 13. септембар 2014. године