ДЕМАГОГИЈА НА СТАРОЈ АДРЕСИ

Новосадске „демократе“ се као и обично поново служе демагошким фразама када критикују градску власт и градоначелника Милоша Вучевића, не дајући ниједан конкретан аргумент у прилог оптужби које, као мантру, понављају из дана у дан.

Јесте чињеница да се поједина јавна и јавно-комунална предузећа налазе у тешкој ситуацији, али грађани врло добро знају ко их је у такво стање довео. Знају то и државни ревизори у чијим се извештајима наводе конкретне чињенице о затеченом стању након „демократског газдовања“ овим предузећима, али енергија тренутне градске управе није усмарена на кукњаву и политичко препуцавање, него на квалитетно и ефикасно решавање нагомиланих проблема у јавном и јавно-комуналном сектору.

Добро је познато и то да је једном тако урушеном систему потребно много више времена да се опорави од периода за који је уништен, а ДС је готово читаву деценију систематски упропаштавао сва градска предузећа у којима је „држао руководећу палицу“. Колико је времена потребно да се сваки уређени систем успостави, имаће прилику да се увере поново успостављајући страначку хијерархију, јер су и њу на сличан начин, а зарад личних интереса појединаца, успели да срозају на ниво статистичке грешке.

Са таквом ситуацијом у сопственим редовима, сматамо да је крајње лицимерно позивати на локане изборе, а у исто време прижељкивати да се они не десе у скорије време, јер је воља и поверење грађана у Српску напреду странку недвосмислено исказана на протеклим парламентарним изборима.

Председник ГО СНС у Новом Саду Милош Вучевић се залаже да се евентуални покрајински избори распишу заједно са локалним, као што је то био случај са републичким изборима и изборима у Београду, јер се једино на тај начин може успоставити квалитетан рад и однос на релацији покрајинске и градске администрације, које најбоље резултате могу да дају само уколико уско сарађају, док данас имамо ситуацију у којој покрајинска влада на више начина опструише напредак Новог Сада.

Страх од покрајинских и локалних избора истог датума је потпуно оправдан код „демократа“, јер су свесни чињенице да више ни на једном нивоу власти не уживају поверење грађана.

Српска напредна странка ће и поред демагошких напада, у руковођењу Новим Садом, наставити да води политику опоравка јавних и јавно-комуналних предузећа и привлачења страних инвестиција, како би се грађанима обезбедио бољи и лакши живот.

Нови Сад 14. јул 2014. године